pedagogjobb.se

Lärare till årskurs 2 på Mälarhöjdens skola, vikariat

Ansök nu

Lärare till årskurs 2 på Mälarhöjdens skola, vikariat

 

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

  • Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
  • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
  • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
  • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Mälarhöjdens skola är en av Stockholms stads största grundskolor. Det är en F-9-skola med ca. 1200 elever och 150 personal. Den ligger nära storstaden med goda kommunikationer och nära naturen vid Mälaren. Skolan har höga resultat, god ekonomi och många elever söker till vår skola. Vi satsar mycket på utveckling där systematisk kompetensutveckling av personalen är en naturlig del. Utöver satsningar på digitalt och kollegialt lärande, driver skolan ett eget elevhälsolyft för att arbeta främjande och förebyggande kring elevhälsa. Skolan har ett starkt värdegrundsarbete som bl.a. gjort oss HBTQ-certifierade.

Vår restaurang är en plats för trivsam samvaro där det serveras god och näringsriktig mat.


Arbetsbeskrivning

Då en av våra medarbetare snart ska gå på föräldraledighet söker vi nu en vikarie till årskurs 2. Du kommer att vara klasslärare med mentorskap samt ansvara för planering, genomförande och bedömning av undervisning i ämnena svenska, matematik, NO, SO, teknik och engelska. Vi arbetar i halvklass delar av dagen och med språkutveckling som ett prioriterat område. Årskurs 1 består av fyra klasser och utgör ett eget arbetslag som dagligen arbetar i nära samverkan med lärare på fritidshemmet. I arbetslaget ingår också en femte pedagog som arbetar övergripande med stödundervisning för de elever som så behöver. Du ska kunna arbeta och fungera väl i arbetslaget samt bidra till både kollegialt lärande och samverkan. Du samarbetar även med vårdnadshavare, elevhälsoteam och skolledning med syfte att stödja eleverna att nå längre i sin sociala och kunskapsmässiga utveckling.


Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har erfarenhet inom läs-och skriv och matematik samt får elever att känna att de lyckas i sitt skolarbete. Du har god insikt i att arbeta med digitala verktyg och hjälpmedel. Som person är du strukturerad, planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har goda ledaregenskaper och en förmåga att kommunicera samt skapa positiva relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. I din undervisning är du väl medveten om elevernas olika förutsättningar att ta till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla den. Som stöd i arbetet kring eleverna finns ett välfungerande elevhälsoteam.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden.
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Dela detta jobb

Lärare till årskurs 2 på Mälarhöjdens skola, vikariat

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen