pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Lärare till åk 5 på Pär Lagerkvistskolan - möjlighet till förstelärartjänst

Företag Växjö kommun
Ort
Utgår

2021-11-30

Ansök nu

Lärare till åk 5 på Pär Lagerkvistskolan - möjlighet till förstelärartjänst

Om tjänsten

Pär Lagerkvistskolan är en skola som kommer att växa framöver. Som lärare hos oss arbetar du med att planera och genomföra undervisning enligt gällande läroplan. Vi arbetar kollegialt och teamkänslan är viktig då vi tror starkt på att det är tillsammans som vi uppnår de bästa resultaten. Du ingår i arbetslag 4-6. Detta läsår ansvarar du för åk 5 tillsammans med en annan lärare. Åk 5 är en klass på 34 elever där du undervisar tillsammans med en annan klasslärare. Önskvärt är att du undervisar i svenska och i SO. Elevstödjare, språkpedagog, speciallärare och logoped arbetar även i klassen. Du är ödmjuk inför ny kunskap och har en vilja att ständigt utvecklas i din lärarroll. Du vänder och vrider tillsammans med oss kring organisationen för att på bästa sätt möta barnens behov och ha elevfokus som utgångspunkt. Vi är i inledningsskedet av att bygga upp ämnesintegrerat arbetssätt med syftet att skapa lust, kreativitet och engagemang för elever och personal på skolan. På Pär Lagerkvist skola har vi ett språkspår, en verksamhet för elever med språkstörning. I höst har vi elever i åk F-6 som ingår i språkspåret. Eleverna inkluderas i klasserna. Du har möjlighet att arbeta tillsammans med logoped och lärare med specialkompetens inom området. Du är med och bygger innehållet av en ny skola!

Din profil

Vi söker dig som är utbildad lärare för årskurserna 4-6. Du har en god samarbetsförmåga, är social och har lätt för att skapa goda relationer till elever, föräldrar och kollegor. Du stimulerar alla elever till att utvecklas, dokumenterar deras resultat och informerar elever och vårdnadshavare på ett bra sätt om hur inlärningen fortskrider. För att bli aktuell som förstelärare har du erfarenhet av undervisning och mycket goda referenser gällande såväl egen undervisning som mentorskap och utvecklingsarbete i skola. Du är trygg i att coacha och driva ämnesutvecklingen. Du skapar positiva lärandemiljöer och en god undervisningskultur tillsammans med kollegorna i arbetslaget. Som person värdesätter du arbetet med ledning och stimulans i klassrummet och du har en medveten tanke kring din roll som lärare och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument. Du tror på ämnesintegrering som en framgångsrik metod för att skapa lust, engagemang och sammanhang för eleverna. Du ser fram emot att vara med om att bygga upp innehållet av en ny skola.

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se. Pär Lagerkvist skola är en ny enhet som startade upp fullt ut i augusti 2017. På Pär Lagerkvist finns det plats för 200 förskolebarn och 800 elever. Vårt uppdrag är att stödja barn och elevers utveckling och lärande i ett 1-16-årsperspektiv. Samverkan sker mellan förskola och skola för att stödja barn och elevers övergång mellan olika stadier. Målet i ett 1-16-årsperspektiv är att vi tillsammans ska erbjuda en kreativ och utmanande lärmiljö som utvecklar det entreprenöriella lärandet. På Pär Lagerkvists förskola och skola får alla barn/ elever möta: -Ett lärande för hållbar utveckling för våra barn och elever. -Barn- och elevfokus. Trygghet, studiero, anknytning och kontinuitet. -En mångfald av pedagogiska metoder med transparens, inflytande och delaktighet. F-6 lokaler ligger i husets östra del med en kreativ och inbjudande skolgård. Lokalerna är präglade av transparens och är välplanerade för att skapa trygghet för de yngre eleverna. Fritidsverksamheten finns i direkt anslutning till klassrummen. Goda möjligheter finns att nyttja skolans bibliotek, dansrum och idrottshall. För oss är det viktigt att varje elev blir sedd och bekräftad för den man är. Goda relationer med våra elever och vårdnadshavare är grunden till trygghet. Som arbetstagare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Dela detta jobb

Lärare till åk 5 på Pär Lagerkvistskolan - möjlighet till förstelärartjänst

Växjö kommun