pedagogjobb.se

Lärare tal och kommunikation

Ansök nu

Lärare tal och kommunikation

Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns?
Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen.
Vi kallar det lärglädje!

Välkommen till Kålgårdens skolområde!
Kålgårdens skolområde består av en skola med drygt 280 elever. Skolan är idag i en spännande och expansiv fas. Skolan har fyra fritidshem, samt döv- och hörselklasser, tal- och kommunikationsklasser samt en grundsärskoledel. Kålgårdsskolan ligger centralt i Jönköping med gångavstånd till både kultur och natur, såsom Rocksjön, Stadsbiblioteket, kulturhuset Spira och Upptech. En kort bussresa bort ligger även populära idrottsanläggningar som Kinnarps Arena och Rosenlundsbadet.

Ditt nya jobb
Vi söker nu en lärare alternativt speciallärare för undervisning i våra tal- och kommunikationsklasser. Arbetet sker i mindre undervisningsgrupper där fokus ligger på språklig utveckling och att möta eleven och hens behov. Dina arbetsuppgifter blir att planera och genomföra undervisning samt följa upp lärandet hos eleverna, detta i ett tätt samarbete med ditt arbetslag.

Din kompetens
Vi söker dig som är behörig lärare åk 4-6 alternativt speciallärare eller motsvarande. Gärna med påbyggnadsutbildning inom typisk språkutveckling och språkstörning eller utbildning inom svenska som andraspråk. Du ska ha goda pedagogiska kunskaper och vara väl förtrogen med läraruppdraget utifrån gällande styrdokument. Grundläggande IKT-kunskaper är ett krav. Meriterande är erfarenhet av språkutvecklande undervisning och arbete med digitala hjälpmedel och medel för kommunikation. Erfarenhet av arbete med elever med särskilda behov är också positivt.

Som lärare är du stabil och har förmåga till självständigt arbete. Samtidigt är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och är empatisk i ditt bemötande. Du ska ha ett inkluderande bemötande där utgångspunkten är att alla elever vill och kan lära sig. God samarbetsförmåga med elever, kollegor och vårdnadshavare förutsätts. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Vill du veta mer?
Rektor Louise Hultman, 036-107336
Bitr. rektor Lotta Lagö, 036-102618
Bitr. rektor Harald Filipsson Forsanker, 036 102132
Lärarförbundet Miriam Axelsson, 036-102681


Varmt välkommen med din ansökan tillsammans skapar vi lärglädje!

Förvaltning    Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats    Kålgårdsskolan
Anställningsform    Tillsvidare
Omfattning    100%
Tillträdesdag    2020-08-12
Sista ansökningsdag    2020-06-07
Referensnr    20-60-1108
Publicerad    2020-05-19

Dela detta jobb

Lärare tal och kommunikation

Jönköpings kommun