pedagogjobb.se

Logo

Lärare svenska som andraspråk, Brunnsängskolan

Ort
Utgår

2021-10-20

Ansök nu

Lärare svenska som andraspråk, Brunnsängskolan

En dag på jobbet
Nu söker vi lärare i svenska som andraspråk till Brunnsängsskolan. Som lärare hos oss har du ansvar för att driva och utveckla det pedagogiska arbetet i ämnet med eleverna, för att öka deras måluppfyllelse. Det innebär att du planerar, utvärderar och följer upp elevernas kunskapsutveckling, både på individ- och gruppnivå. Du är en tydlig ledare med god struktur i din undervisning som genomsyras av språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. Du undervisar i åk 1–5. Du ansvarar för välkomstsamtal och kartläggning av skolbakgrund för våra nyanlända elever. 
Du har ett nära samarbete med övriga pedagoger på skolan och ska, tillsammans med ditt arbetslag, fortsätta arbetet med att utveckla undervisningen.    

Vem är du? 
Krav: 
- utbildad och legitimerad lärare i svenska som andraspråk.
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Meriterande:    
Vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning i svenska som andraspråk. Du får även ha genomgått handledarutbildning då vi som skola tar emot lärarstudenter.

Personliga egenskaper:    
Det är viktigt att du är en person som i lika hög grad inspirerar som blir inspirerad av andra, att du är engagerad i det du gör. Du tänker flexibelt och har initiativförmåga. Du vågar pröva nya, okonventionella arbetsmetoder, du tänker nytt och kan omsätta dina idéer i praktiken. Vi förutsätter att du är en trygg vuxen som har förmåga att stödja alla elever i deras utveckling mot förmågorna och har god kompetens att möta alla barn utifrån deras förutsättningar och behov.    

Vi erbjuder dig 
En tillsvidaretjänst från januari 2022.
Utöver kommunens generella medarbetarförmåner får du som lärare ta del av den nya satsningen på lärare i Södertälje kommun. I satsningen ingår bland annat att delta i kommunövergripande nätverk för kollegialt lärande för lärarna i musik.  
För att du ska få rätt förutsättningar att trivas och göra ett bra jobb erbjuder vi bland annat:    
- Möjlighet att vara med och utveckla nya arbetsmetoder    
- Pedagogisk lunch för en låg kostnad   
- Generöst friskvårdsbidrag på upp till 3000 kr/år.

Välkommen till oss!  
Brunnsängskolan är en F–9-skola med ca 750 elever och ca 95 anställda. Vår verksamhetsidé är ”Skolan där du blir sedd” genomsyrar hela verksamheten. Skolan ligger i Brunnsängsområdet och är en mångkulturell skola med elever från 40 olika länder. På skolan arbetar vi aktivt med allas rätt att bli respekterad för den man är, ett arbete som ger ett gott resultat med ökad medvetenhet hos alla att visa respekt för varandra. 
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.    

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Lärare svenska som andraspråk, Brunnsängskolan

Södertälje kommun – Utbildningskontoret