pedagogjobb.se

Lärare/specialpedagog, Vifolkaskolan

Företag Mjölby kommun
Ort
Utgår

2020-01-31

Ansök nu

Lärare/specialpedagog, Vifolkaskolan

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 27 700 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Vill du arbeta i särskild undervisningsgrupp med stark teamkänsla?

Vifolkaskolan 7-9 ligger i Mantorp, ett stenkast från pendeln, och har cirka 300 elever fördelade på 12 klasser. Personalgruppen består av såväl erfarna lärare som har varit hos oss under många år, lärare som är i början av sin lärarkarriär och av kompetenta medarbetare som arbetar som elevassistent, kurator, skolsköterska, vaktmästare, bibliotekspersonal och studie- och yrkesvägledare.

Hos oss står undervisningen och relationer mellan personal och elever i fokus. Vi har en väl fungerande organisation med tydliga och effektiva rutiner för vårt elevhälsoarbete. Varje elev har tillgång till en chromebook och vi jobbar med "google suites for education". Även om vi lyckas bra med vårt uppdrag är vår ambition hela tiden att bli lite bättre och att finna nya vägar för att nå längre, samtidigt som vi underhåller det som fungerar bra.

Mantorpsgruppen, särskild undervisningsgrupp för Mantorps skolområde, startades upp våren 2016, tar emot elever från åk 4 till åk 9 från hela Mantorps skolområde och behöver nu utöka sin personalstyrka med ytterligare en lärare.

ARBETSUPPGIFTER
Mantorps skolområde söker, lärare/specialpedagog 4-9 för undervisning i särskild undervisningsgrupp med ett samordningsansvar.

Du undervisar i gruppen samt är samordningsansvarig vilket bland annat innebär att, samordna stöd och insatser, upprätta åtgärdsprogram, ansvara för schema och det dagliga operativa arbetet. Din undervisning ska vara inriktad på att eleverna ska nå de förmågor som står angivna i kursplanerna för respektive ämne. Ditt ledarskap i klassrummet är av avgörande betydelse för att varje elev ska nå sina mål. Du ingår i ett arbetslag där du är med och utvecklar undervisning och verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv.

KVALIFIKATIONER
Lärarlegitimation med behörighet för undervisning i åk 4-9. Tidigare erfarenhet från särskild undervisningsgrupp är meriterande.

Som person är du trygg och stabil och behåller lugnet i stressade situationer, du tar ansvar för dina uppgifter och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor, du är lyhörd och har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv. Du kan lätt anpassa dig till ändrade omständigheter och arbeta bra med komplexa frågor.

Vi erbjuder dig ett intressant arbete med stora möjligheter till kompetensutveckling och för dig som är nyutexaminerad erbjuds en introduktionsperiod med mentor. Vi erbjuder dig även ett arbete som präglas av en stark teamkänsla där vi tillsammans samverkar kring elevernas lärande.

ÖVRIGT
Vår kommun är expansiv med cirka 27 700 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: Världsvan och hemkär. Världsvan står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. Hemkär står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Dela detta jobb

Lärare/specialpedagog, Vifolkaskolan

Mjölby kommun