pedagogjobb.se

Lärare mot fritidshem

Ort
Utgår

2020-05-25

Ansök nu

Lärare mot fritidshem

Arbetsplatsbeskrivning

Observatorielundens skola är en kommunal F-8-skola med cirka 500 elever, centralt belägen vid Odenplan, Observatorielunden och Stockholms stadsbibliotek. Skolan startade 2014 och har expanderat varje år. Från och med läsåret 20/21 är vi en komplett F-9-skola. Våra skickliga medarbetare strävar hela tiden efter att skolans elever ska ha så goda förutsättningar som möjligt och nå så långt som möjligt. Vi skruvar ständigt på kvaliteten och gör vår yttersta för att utveckla verksamheten och förbättra lärmiljöerna. Våra elever lär sig tidigt att olikheter berikar och att alla människor har lika värde. Detta ökar deras möjligheter till ett meningsfullt liv där de som vuxna kan fungera i ett demokratiskt samhälle där varje individ, oavsett olikhet eller likhet är viktig och har sin funktion. Skolan ska uppfattas som en trygg plats som präglas av en gemensam värdegrund om alla människors lika värde. Vår vision är att Observatorielundens skola är en skola för alla. Alla elever på Observatorielundens skola ska få en god och likvärdig utbildning. Alla elever ska få möjlighet att nå goda resultat och utveckla sin fulla potential. Alla elever ska behandlas jämlikt och få det stöd de behöver för att lyckas väl.

Som medarbetare på Observatorielundens skola får du vara med och forma en skola som växer. Vi värdesätter positiva och engagerade medarbetare med driv som vill påverka och utveckla verksamheten. För oss är delaktighet, inflytande och ansvar av yttersta vikt.

Läs mer på skolans webbplats: www.observatorielundensskola.stockholm.se

Vem söker vi?

Vi söker en utbildad lärare mot fritidshem. Du planerar, genomför och utvärderar fritidsverksamhetens olika delar utifrån fritidshemmets aktuella styrdokument och aktuella utvecklingsområden på skolan. Du samverkar med personal och vårdnadshavare. Du ska ha lätt för att bygga relationer och forma en trygg och tillitsfull verksamhet. Det är meriterande med erfarenhet.

Kvalifikationer

Du ska ha adekvat utbildning för uppdraget med examen. 

Vi söker dig som:

  • är utbildad och behörig
  • är en trygg, stabil och tydlig ledare
  • är väl förtrogen med skolans styrdokument och fritidshemmets uppdrag
  • kan samverkan mellan skola och fritidshem, integreringen
  • håller ordning och reda och skapar fina, strukturerade lärmiljöer
  • har kunskap och erfarenhet av neuropsykologiska funktionsnedsättningar
  • är van att arbeta med lågaffektivt bemötande
  • kan möta elevers olikheter och anpassa undervisningen efter det
  • kan hålla i elevgrupper och stötta eleven i dess lärande både enskilt men tillsammans med kollegor
  • är kunnig med digitala hjälpmedel och undervisningsmetoder

 

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. Känner du att denna beskrivning passar in på dig så är du välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

Lärare mot fritidshem

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen