pedagogjobb.se

Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har 16 000 invånare och närmare 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande.

Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet.

Arbetsplatsbeskrivning

Rönninge är en F-9 skola med stor framtidstro, en personalgrupp med hög kompetens och ca 520 elever. Skolan har fina lokaler och en fin skolgård med tillgång till skogsområden. Skolan ligger i ett villaområde ca 10 minuters promenad från pendeltåget.  

Vi söker drivna medarbetare som vågar göra annorlunda, har stort hjärta och vill vara särskilt betydelsefulla för våra elever.

Vi arbetar aktivt med värdegrundsarbete och skolans ledord är trygghet, hänsyn, ansvar, glädje och lika värde. Hela skolan F-9 har under åren haft gemensamt värdegrundsarbete det har bland annat handlat om jämställdhet, könsroller, maktlekar, språkbruk och relationer. Detta läsår arbetar vi med olikheter.

All personal på skolan har genomgått en utbildning i skolmedling och vi arbetar aktivt med detta för att skapa en tryggare miljö på skolan. 

Vi arbetar i mentorslag kring årskurser där man tillsammans planerar och ansvarar för elevernas utbildning och utveckling. Fokus ligger på att skapa de bästa förutsättningarna för varje elev i en trygg och tillitsfull miljö. Elevernas välmående är centralt och skapas genom ett tätt samarbete mellan pedagoger, elever, vårdnadshavare och övrig personal. På Rönninge skola får du möjlighet att arbeta med engagerade kollegor, elever och vårdnadshavare.  

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en legitimerad lärare som har behörighet att undervisa i engelska, svenska och SO.

Du ska ha en god samarbetsförmåga och god förmåga att kommunicera med både elever, kollegor och vårdnadshavare. Den vi söker ska kunna genomföra strukturerad och kvalitativ undervisning genom att bland annat tillhandahålla ett varierat undervisningssätt och undervisningsmaterial. Vi förväntar oss att du utmanar och provar nytt när du har en idé som du tycker verkar bättre.

Du kommer att arbeta i ett mentorslag med delansvar för elever i år 6. I din roll som mentor ingår att du genomför utvecklingssamtal/uppföljningssamtal samt ett effektivt elevhälsoarbete. Arbetet innebär att planera och genomföra undervisning enskilt men även i samarbete med kollegor utifrån de styrdokument som finns.   

Kvalifikationer

  • Du har lärarlegitimation med behörighet att undervisa elever år 4-9 i engelska, svenska och SO.
  • Din viktigaste uppgift är att inspirera till nyfikenhet, kreativitet och kunskap. Genom att ta vara på elevernas drivkraft i lärandet och se varje elevs lärpotential, gör du undervisningen både individuell och kreativ.
  • Du har ett stor hjärta och vet att goda relationer, innovativt tänkande och kommunikation är viktiga delar för framgång, både för dig och dina elever.
  • I ditt pedagogiska ledaskap är du en tydlig ledare och i klassrummet har du förmåga att skapa en arbetsmiljö som präglas av trygghet, studiero, förtroende och respekt. 

 

Anställningsvillkor

Tillsvidare, heltid 

Tillträde: 2020-08-10 eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2020-07-24

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Salems kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Det är dessutom viktigt att Du fyller i din ansökan noggrant då dina meriter kommer att viktas mot andra sökande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Salems kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Anna Linden Jonsson

Tf rektor

08-532 59 404

anna.lindenjonsson@salem.se

Ylva Alsterlund

Biträdande rektor

08-532 59 402

ylva.alsterlund@salem.se

Catharina Kåre

Lärarförbundet

08 532 594 00

catharina.kare@utb.salem.se

Karolina Olofsson

Lärarnas Riksförbund

08 532 594 00

karolina.olofsson@utb.salem.se

Logga

Lärare med behörighet att undervisa i engelska, svenska och SO

Företag Salems kommun
Ort
Utgår

2020-07-24

Ansök nu

Dela detta jobb