pedagogjobb.se

Lärare ma/bi/ke till Elsa Brändströms skola åk 7-9

Ort
Utgår

2020-12-30

Ansök nu

Lärare ma/bi/ke till Elsa Brändströms skola åk 7-9

Sista ansökningsdatum: 2020-12-30
Referensnummer: 5943

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Anders Ekelund, Rektor, 013-263795, anders.ekelund@linkoping.se

Elisabeth Karelid, Biträdande rektor, 013-205437, elisabeth.karelid@linkoping.se

Anna Ihrén Andersson, Facklig företrädare, Lärarnas Riksförbund, 013-294682, anna.ihren-andersson@linkoping.se

Philippe Aberkane, Facklig representant Lärarförbundet, 013-294684, philippe.aberkane@linkoping.se

 

Om arbetsplatsen

Elsa Brändströms skola är centralt belägen och helt nyrenoverad. Vi är cirka 60 medarbetare, skolan har sex klasser i varje årskurs och består då av ca 420 elever. Hög kvalitet i ämnesundervisningen tillsammans med arbetsglädje och en känsla av samhörighet skall förknippas med skolan. Vi har en språkinriktning som utvecklar eleverna inom moderna språk. Du kommer på Elsa Brändströms skola att mötas av en engagerad och kompetent personalgrupp med framåtanda och elevfokus.

Vår vision: En skola för alla med trygghet, engagemang, samhörighet och mångfald. Bra ämnesundervisning med språket i centrum skapa broar för elevernas framtid.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten innebär undervisning i matematik, biologi och kemi, du planerar undervisningen och samarbetar med ämneskollegier samt årskurskollegier. Alla lärare på Elsa Brändströms skola är dessutom mentorer, i denna tjänst blir du en av två mentorer i en årskurs 7. Som mentor har du ett stort ansvar för dina mentorselever, till exempel vad gäller kunskapsutveckling och närvarouppföljning. Att vara mentor betyder också att man blir ”spindeln i nätet” vad det gäller elever som har anpassningar och behov av särskilt stöd. Under vårterminen 2021 kommer tjänsten att omfatta endast matematik men till höstterminen 2021 omfattar tjänsten även biologi och kemi.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare med behörighet i matematik, biologi och kemi. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av undervisning i dessa ämnen.

I arbetet har du förmågan att entusiasmera och engagera eleverna till en lustfylld och kreativ verksamhet. Du vågar prova och utveckla varierande arbetsmetoder och som gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till kollegor. Du skapar trygghet genom att vara tillgänglig, konsekvent och är en tydlig gränssättare. Vidare har du god samarbetsförmåga och är trygg i dig själv. Du är strukturerad och engagerad i arbetet med att motivera och utmana varje elev i dess utveckling och lärande. Du är lyhörd, positiv och ansvarstagande gentemot alla du möter i ditt arbete.  

Vi ser gärna att du använder dig av alternativa verktyg tillsammans med elever i behov av särskilt stöd, för att främja deras lärande. Det är meriterande med vana att arbeta digitalt med Googles tjänster riktade mot skolan.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Information om tjänsten

Tillträde: 2020-01-07

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5943

Dela detta jobb

Lärare ma/bi/ke till Elsa Brändströms skola åk 7-9

Linköpings kommun