pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Om arbetsplatsen

Bemanningsenhetens uppdrag är att med kort varsel bokas in när någon i den ordinarie personalen är frånvarande eller man behöver extra personal. Vi hjälper förskolor, fritidshem och skolor med olika typer av uppdrag och anställer därför personer med olika kompetenser.

Som lärare inom bemanningsenheten har du en unik möjlighet att skaffa dig en bred erfarenhet inom yrket. Du arbetar i kommunens skolor för att täcka upp under ordinarie personals frånvaro. Du kommer att ha ett intressant, roligt och omväxlande arbete där du får möjlighet att arbeta tillsammans med erfarna lärare.

Arbetsuppgifter

Du arbetar i skolan och/eller på fritidshemmet för att täcka upp under ordinarie personals frånvaro.

Du utformar undervisningen i enlighet med läroplanens mål - planera, förbereda, genomföra samt utvärdera din undervisning. Med engagemang och entusiasm ska du stimulera/stärka eleverna till lärande och eget ansvar. Du visar ett gott ledarskap såväl i som utanför klassrummet/fritidshemmet och vågar ställa krav på eleverna och är tydlig kring de förväntningar som ställs.

Som lärare skapar du en kvalitetssäkrad, intresseväckande och motiverande undervisning för alla elever utifrån deras nivå och med elevens bästa i fokus. Du leder och organiserar arbetet så att en trygg lärandemiljö skapas som grundar sig på demokratiska värderingar, ömsesidig respekt och samarbete.

Via dialog skapar du relationer till eleverna, vårdnadshavare och övriga samarbetspartners som karakteriseras av ömsesidig respekt, förtroendefullt förhållningssätt samt positiva och höga förväntningar.

På ett systematiskt sätt reflekterar du över det praktiska arbetet enskilt och tillsammans med andra kollegor kopplat till målen för verksamheten. Du bedömer och dokumenterar den enskilda elevens behov, kunskaper och förmågor. I rollen ingår att använda alternativa läroverktyg. Att ta ansvar för sin arbetstid, förtroendetid och kompetensutveckling ingår i arbetet liksom att vara aktiv i det kollegiala lärandet.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i grundskolan och/eller i fritidshem. Studerar du just nu till lärare eller lärare i fritidshem och ännu inte fått din examen eller legitimation anger du det vid ansökan. Har du ett godkänt gymnasiebetyg ska detta bifogas i ansökan. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete som lärare i grundskolan/fritidshem eller erfarenhet från pedagogisk verksamhet.

Undervisningen ska du kunna anpassa utifrån varje elevs förutsättningar och dina lektioner präglas av tydliga förväntningar, arbetsro och lust att lära. Det är meriterande om du har förmåga att organisera och strukturera arbetet utifrån angivna mål. Det är också en fördel om du kan analysera och dokumentera elevernas förmågor och kunskaper.

För att lyckas i arbetet krävs att du skapar förtroendefulla relationer genom att vara kommunikativ och lyhörd både i som utanför skolan. Det är en fördel om du har engagemang, entusiasm och ett genuint intresse för skolans värld och hur den påverkas av omvärlden. Det är också meriterande om du har förståelse och en helhetssyn på skolans verksamhet och hur den är organiserad inom kommunen.

Vidare är du en trygg pedagogisk ledare med förmåga att kritiskt analysera eget och arbetsgruppens arbetssätt för ständig utveckling. God förmåga att använda digital teknik i undervisningen samt som redskap för information, planering, kommunikation och rapportering är meriterande. Du är väl förtrogen och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har fallenhet att analysera och dokumentera elevers förmågor och kunskaper. Du behöver också B-körkort med tillgång till bil.

Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Lärare/lärare fritidshem, bemanningsenheten

Ort
Utgår

2022-05-31

Ansök nu

Dela detta jobb