pedagogjobb.se

Logga

Lärare inom fastighetsprogrammet till Praktiska gymnasiet i Märsta

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-18

Ansök nu

Lärare inom fastighetsprogrammet till Praktiska gymnasiet i Märsta

Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Vi arbetar hela tiden efter att utvecklas och driva vår idé framåt för att varje elevs utbildning ska bli den bästa.

Många företag längtar efter någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft. Vi utbildar för att det ska leda till jobb. 

Om Praktiska Gymnasiet

Praktiska gymnasiet är skolan mitt i arbetslivet och vi är störst i Sverige inom gymnasial lärlingsutbildning. Vi vet att bra yrkesutbildning gör att ungdomar får jobb direkt efter gymnasiet och därmed får en chans att etablera sig som unga vuxna i samhället. En yrkesutbildning öppnar möjligheter för att skapa sitt eget liv och det gör att samhället utvecklas som helhet. Vi vill vara med och skapa samhällsnytta på detta sätt, för ungdomar som har siktet inställt på ett visst yrke, men även för ungdomar som inte ännu har sin plan klar för sig. Vi tror nämligen att alla behövs och kan bidra på arbetsmarknaden.

Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre.

Läs gärna mer på www.academedia.se.

Praktiska gymnasiet i Märsta

Vår skola är förhållandevis liten, för närvarande ca 135 elever. Vi erbjuder fem olika yrkesprogram, EL, BA, VF, HA och BF och eleverna kan välja om de vill börja arbeta direkt efter gymnasiet eller gå vidare till högre studier. Skolan är ombonad, atmosfären trygg och vi som arbetar på skolan känner alla elever. Lärarna ingår i ett arbetslag och vi lägger stort fokus på kollektivt lärande och trivsel. Skolan ligger ca 10 minuters promenad från Märsta station och det är lätt att ta sig hit med pendeltåg.

Nu söker vi en yrkeslärare inom VFFAS med inriktning fastighetsskötare. Som lärare på skolan kommer du också att vara mentor för ett antal elever (10-15 st). Tillsammans coachar du och dina kollegor eleverna både socialt och ämnesmässigt igenom deras tre skolår här på Praktiska. Vi arbetar i Schoolsoft och Google genom delning av digitala dokument, kalendrar och planeringar, både med elever och kollegor emellan. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter god förmåga att möta eleverna utifrån deras kunskaper och behov, god förmåga avseende struktur och planering samt intresse och bra förmåga att arbeta i ett lag. Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Som anställd hos oss har du också  kollektivavtal, friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Tjänsten är på 60% med möjlighet till ytterligare 40% som resurs enligt överenskommelse. Sex månaders provanställning. Lön enligt överenskommelse.

Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Helen Stenbäck Urde, mob: 070-2455150 eller via mail: helen.stenback@praktiska.se   

Varmt välkommen med din ansökan! 

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logga
Lärare inom fastighetsprogrammet till Praktiska gymnasiet i Märsta

Praktiska Sverige AB