pedagogjobb.se

Lärare i träslöjd åk 4-6 till Nygårdsskolan

Ort
Utgår

2020-10-18

Ansök nu

Lärare i träslöjd åk 4-6 till Nygårdsskolan

Om arbetsplatsen

Nygårdsskolan är en skola med elever i åk F-6, där de flesta har mångkulturell bakgrund. Skolan har också flera förberedelseklasser där nyanlända elever tas emot. Vår skola präglas av ett mycket stort engagemang och hög grad av flexibilitet.

Vår idé om kvalitet är vikten av lärarens undervisningspotential i klassrummet och samverkan mellan personal och elever. Vi tror också att kvalitet uppnås genom aktivt arbete med värdegrunden och att personal oavsett arbetsuppgifter tar initiativ, påverkar och analyserar verksamheten. 

Arbetsbeskrivning

Vi söker en lärare med behörighet att undervisa i träslöjd, gärna kombinerat med behörighet i annat ämne. Tjänsten har en sysselsättningsgrad på 100%. Skulle du som anställs för tjänsten ha behörighet i annat ämne utöver träslöjd kan fördelningen i tjänsten vara ca 50% träslöjd och 50% i det andra ämnet. 

Som lärare i årskurs 4-6 ansvarar du för undervisningen i skolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du ansvarar även för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i skolan.

För ytterligare frågor gällande tjänsten, kontakta rektor Sara Skagerström enligt kontaktuppgifter nedan.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation för årskurs 4-6 eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i årskurs 4-6 innebär.

Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som lärare i årskurs 4-6 ska du ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med (Lgr11) och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som lärare i årskurs 4-6 ska du vara en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare krävs att lärarlegitimation kan uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Om du har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga den som fil tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten.
Är du utbildad lärare men ännu inte sökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg.
Är du under utbildning till lärare, ser vi gärna att du istället bifogar studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100% 

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5302

Kontaktperson:
Anna Birger, HR-konsult, 013-20 56 55, Anna.Birger@linkoping.se

Sara Skagerström, Rektor, 013-20 67 44, sara.skagerstrom@linkoping.se

Sandra Wahlström, Facklig företrädare Lärarförbundet, 013-20 73 86, sandra.wahlstrom@linkoping.se

Timo Järvinen, Facklig representant Lärarnas Riksförbund, 013-263387

Dela detta jobb

Lärare i träslöjd åk 4-6 till Nygårdsskolan

Linköpings kommun