pedagogjobb.se

Lärare i trä- och metallslöjd till Ekholmsskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2020-12-05

Ansök nu

Lärare i trä- och metallslöjd till Ekholmsskolan

Sista ansökningsdatum: 2020-12-05
Referensnummer: 5733

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Magnus Thor, Rektor, 013-207743, Magnus.Thor@linkoping.se

Marie Frost-Methander, Facklig förträdare LF, 013-207742

Stefan Griph, Lokalombud Lärarnas riksförbund, 013-207742

 

Om arbetsplatsen

På Ekholmsskolan finns grundskola, grundsärskola och grupp för elever med autismspektrumsympton. För oss är trivsel och trygghet den grund som lärandet vilar på. Vi diskuterar regelbundet gemensamma frågor som etik och moral, kamratskap och arbetsklimatet i klassrummet. Vi lägger stor vikt vid att eleverna ska förstå vad som krävs för att utvecklas kunskapsmässigt.

I undervisningen utgår vi från tydliga pedagogiska planeringar i alla ämnen. Vi eftersträvar en tydlig och strukturerad undervisning, men också att eleverna är delaktiga i planeringen av innehåll och arbetssätt i sitt skolarbete. För att nå ett bra resultat eftersträvar vi en bra samverkan mellan hem och skola. Vi har kontinuerlig kontakt med hemmet, vi bjuder in till föräldramöten varje termin och genomför utvecklingssamtal där elevens kunskapsmässiga och sociala utveckling står i centrum.

Skolledning, kurator, skolsköterska och skolpsykolog bildar skolans elevhälsoteam. Tillsammans med övrig personal arbetar teamet för elevernas sociala och kunskapsmässiga utveckling. Skolan har många fina traditioner och trivselaktiviteter som skapar en lustfylld variation i elevernas vardag. Vi erbjuder fotbollsprofil och inriktning mot naturorienterande ämnen och matematik. Detta innebär att eleverna har mer tid per vecka för fotbollsträning och för matematik och naturorienterande ämnen.

Grundskolan har 354 elever och grundsärskolan 46 elever.

Arbetsbeskrivning

Undervisning i trä- och metallslöjd och om möjligt i ett av skolans övriga ämnen. I uppdraget ingår även mentorskap och övriga arbetsuppgifter som hör till läraruppdraget. Du kommer ingå i tre olika grupper för att hantera uppdraget som lärare; ämneslag, mentorslag och ansvarsgrupp. Du kommer också ha arbetsmiljöuppgifter för trä- och metallslöjdsalen. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation och examen för att undervisa i slöjd, trä och metall och något annat av grundskolans ämnen. Det kan vara matematik, teknik, något av skolans naturorienterande ämnen eller något annat ämne som är bra att kombinera med slöjd. 

Som person är du trygg, stabil och kan skilja på det personliga och professionella. Du är tydlig i din kommunikation, har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. För dig är det viktigt att leva upp till mål och god kvalitetsstandard. Du är kreativ och kommer ofta med nya idéer som kan omsättas i praktiken. Vidare har du en god struktur och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du tillför entusiasm, energi och lust i arbetet.  

Information om tjänsten

Tillträde: 2021-01-07

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5733

Dela detta jobb

Lärare i trä- och metallslöjd till Ekholmsskolan

Linköpings kommun