pedagogjobb.se

Logga

Lärare i textilslöjd och gärna ytterligare ett ämne

Ansök nu

Lärare i textilslöjd och gärna ytterligare ett ämne

Sollentuna kommun
”På Sollentuna International School får alla barn vara sig själva i en trygg och kärleksfull miljö med vuxna som bryr sig”.
Skolans cirka 300 elever är fördelade på åldershomogena klasser med 16-22 elever i varje klass. Klasserna har ett eget hemklassrum där eleverna erbjuds undervisning i de teoretiska ämnena. I bild, träoch metallslöjd, textilslöjd, musik, hem- och konsumentkunskap, idrott, teknik och naturvetenskap undervisas eleverna i särskilda ämnessalar.
Skolbyggnaden renoverades och byggdes om år 2009 till ändamålsenliga lokaler, välutrustade specialsalar och funktionella klassrum med modern teknik, Samtliga klassrum är inredda med projektor och Activeboard och alla elever från årskurs 4 har tillgång till en egen dator. I de yngre årkurserna har eleverna tillgång till både datorer och ipads.
Elevernas lärmaterial är modernt och av hög kvalitet. Miljön är lugn och harmonisk. Fritidshemmet kompletterar skolan med bland annat olika aktiviteter varje dag- både ute och inne.
Arbetsbeskrivning
Sollentuna international school söker nu en engagerad och legitimerad lärare i textilslöjd för undervisning i åk 3-9. I ditt uppdrag ingår planering, undervisning och bedömning. Du bidrar till utveckling en av den pedagogiska verksamheten i enlighet med styrdokument och skolans åtaganden. Du arbetar också för en god lärmiljö och finner strategier för att nå och stärka varje elev i sin kunskaps- och personliga utveckling. I ditt uppdrag hos oss på Sollentuna international school deltar du även aktivt i skolans systematiska kvalitetsarbete och kollektiva lärande både med lärarkollegor och övrig personal på skolan.

Kvalifikationer
Du som söker är legitimerad grundskollärare med behörighet i textilslöjd. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare ser vi det som meriterande. Du har god insikt och kunskap om skolans styrdokument och använder dessa i ditt dagliga arbete. Du har förmåga att inspirera eleverna till kreativitet och bidrar till ett lustfyllt lärande i ditt ämne.

Du har en god didaktisk förmåga, kan leda och organisera ditt arbete för att skapa studiero och en god lärmiljö. Du har ett gott bemötande, ett inkluderande och positivt förhållningssätt till alla elever och kan anpassa undervisningen utifrån alla elevers behov så att varje elev kan nå så långt det är möjligt.

Du har förmåga att skapa hållbara relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Vi värdesätter engagemang, ansvar och ett professionellt förhållningssätt i uppdraget hos våra medarbetare.

Vi vill att du är legitimerad lärare i textilslöjd och du bör ha erfarenhet av att arbeta med som slöjdlärare.

Vi erbjuder

I Sollentuna kommun arbetar lärare och elever med Googles plattform, som bland annat består av Google Drive vilket möjliggör ett organiserat digitalt lärande mellan elever och kollegor. Alla lärare och elever har tillgång till en egen dator.

Sollentuna satsar mycket på kollegiala samtal och arbetar strukturerat och systematiskt med detta inte bara inom skolorna utan också på nätverksträffar för ämneslärare i slöjdämnet, Lokala Utvecklings Centrum, som anordnas vid 5 tillfällen per läsår.

Vi kommunicerar arbetsområden och bedömning till eleverna via Infomentor.

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Anställningsform    Provanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    augusti 2020
Löneform    Månadslön
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    80-100%
Ort    Sollentuna
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2020/129
Kontakt    
Christine Elm, 0739152602
Publicerat    2020-04-21
Sista ansökningsdag    2020-05-14

Dela detta jobb

Logga
Lärare i textilslöjd och gärna ytterligare ett ämne

Sollentuna kommun