pedagogjobb.se

Uvengymnasiet

Hos oss kommer du att undervisa på skolans introduktionsprogram. Hjälpa elever att komma vidare till studier eller arbetsliv. Låter detta intressant? Välkommen med din ansökan till Uvengymnasiet!

Uvengymnasiet är en kommunal gymnasieskola som är speciellt inriktad mot gymnasieskolans introduktionsprogram. På skolan går det ungefär 160 elever.
Vi hjälper de elever som av olika anledningar inte är behöriga till gymnasieskolans nationella program, hjälper dem att komma vidare till studier eller arbetsliv. Personaltätheten på skolan är hög och vi arbetar aktivt i team med ett uttalat elev- och lärandefokus. Vår uppgift är att ge eleven verktyg och undervisning så att denne framgångsrikt kan fortsätta med studier på gymnasiet eller att komma vidare in i arbetslivet.
I augusti 2020 flyttar vi vår verksamhet till f.d. Linnéskolan och startar en helt ny kommunal gymnasieskola - Ellen Fries gymnasium.

Läs mer om skolan här: Uvengymnasiet (http://www.uven.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Undervisning på gymnasieskolans introduktionsprogram. Våra elever har behov av särskilt stöd, all undervisning sker i mindre grupp och är individanpassad. Till största del ges undervisning i högstadiets ämnen men i vissa fall även gymnasiekurser. Du kommer även att vara mentor. Mentorskapet på Uvengymnasiet är avgörande för att eleven ska kunna vända utvecklingen och lyckas i skolan. Mentorn arbetar systematiskt, knyter sociala band till sina elever och utgör på detta sätt ett viktigt stöd i elevens socioemotionella och kognitiva utveckling.

Din bakgrund
Vi söker dig som har lärarutbildning med relevant behörighet. Har du specialpedagogiska kurser på akademisk nivå är även det meriterande för tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att undervisa elever i behov av särskilt stöd. Du har goda IT-kunskaper samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Du är empatisk och du kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samt att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Thorbjörn Kättström, programrektor, 018-727 21 09

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet, Alexander Schöning, 070-379 92 24
Lärarnas riksförbund, Helena Dübeck, 076-798 30 95

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Lärare i svenska/svenska som andraspråk och annat ämne

Ansök nu

Dela detta jobb