pedagogjobb.se

Utbildnings- och jobbcenter, Boland

Vuxenutbildningen söker lärare i svenska som andraspråk SFI/SVA - Grund!

Utbildnings- och jobbcenter Boland är en kommunal vuxenutbildning i Uppsala. Vi erbjuder vuxna möjligheten att studera allmänna ämnen på grundläggande och gymnasial nivå, yrkesutbildningar, utbildning i svenska för invandrare och särskild utbildning för vuxna. Våra kurser bedrivs i form av närundervisning. Vi arbetar aktivt med att integrera digital teknik i undervisningen. Alla lärare har tillgång till egen laptop och skolan är välutrustad med smartboards i alla klassrum. Vårt lärarlag präglas av flexibilitet, samarbete och pedagogiska diskussioner.

Läs mer här (https://vuxenutbildningen.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Arbetet hos oss innebär undervisning i svenska som andraspråk på SFI och/eller grundläggande nivå. Vid den här rekryteringen behövs framförallt någon som kan jobba med vuxna elever med låg studiebakgrund och, i vissa fall, i behov av alfabetisering. Sedvanliga arbetsuppgifter som hör till lärarrollen ingår i tjänsten. Arbete med elever i behov av extra anpassningar är vanligt. Lektioner sker på dag- och kvällstid efter elevernas behov. Du är en skicklig pedagog som i ett kollegialt samarbete vill utmana dig själv för att hela tiden utveckla dina pedagogiska kunskaper. Du arbetar med eleven i fokus och kan anpassa undervisningen efter elevernas behov och progression.

Din bakgrund
Vi söker dig som har lärarexamen med behörighet att undervisa i svenska som andraspråk på SFI och/eller grundläggande nivå. Lärarlegitimation krävs för tillsvidareanställning.
Som timanställd behövs inte full behörighet, att vara i utbildning eller ha erfarenhet av vikariat på SFI eller Språkintroduktion är meriterande.
Du har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av extra anpassningar och gärna erfarenhet av undervisning på vuxenutbildning. Det är meriterande att ha erfarenhet av att ha jobbat med elever som behöver alfabetiseras och grundläggande läs- och skrivinlärning för kortutbildade. Du får också gärna ha erfarenhet av att ha jobbat med svenska som andraspråk på högre nivåer hela vägen till gymnasiet då undervisningsuppdraget förändras över tid. Vidare så har du grundläggande IT - kunskaper såsom Officepaketet, inläsningstjänst, vana att jobba med lärplattformar mm. Vi ser gärna att du även har vana att jobba med smartboard.

Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar och du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har en god ledarskapsförmåga och du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. I övrigt har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jesper Hedin, Enhetsrektor, 076-144 48 71
Isabelle Borg, Biträdande rektor, 018-727 49 19

Facklig företrädare:
Lärarförbundet, Hala Alwani, 072-469 61 31 (#)
LR, Helena Dübeck 076- 798 30 95.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Lärare i svenska som andraspråk SFI / SVA - Grund

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2019-10-20

Ansök nu

Dela detta jobb