pedagogjobb.se

Nu söker vi en lärare i Svenska som andraspråk till Komvux - gymnasial nivå!

Vårt behov av lärare i svenska som andraspråk blir till hösten ännu större! Vi hoppas att du vill vara med på resan att ta fram Sveriges bästa vuxenutbildning!

Den kommunala vuxenutbildningen vänder sig till personer som vill komplettera sin tidigare utbildning, läsa in behörighet för högre studier, höja sin kompetens inom sitt yrke eller skaffa sig en ny utbildning inom ett nytt yrkesområde.

Om tjänsten 
Som lärare på gymnasial nivå i Vuxenutbildningen ansvarar du för undervisning, handledning, prövningar och stöd i elevgrupp/er. Du ingår i ett arbetslag som tillsammans utvecklar och driver det pedagogiska arbetet framåt. Undervisning bedrivs inom vuxenutbildningen dagtid och sen eftermiddag/tidig kväll ungefär en kväll i veckan. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
- undervisa, handleda och stödja vuxna elever i deras lärande
- utföra de arbetsuppgifter som ingår i det pedagogiska uppdraget som lärare
- ansvara för att ta fram prövningar i de kurser du undervisar i
- utveckla verksamheten tillsammans med kollegor i arbetslag och rektorsområde

Kompetenskrav
- lärare med behörighet i svenska som andraspråk. Vi ser helst att du är behörig i minst ett ytterligare ämne (svenska, historia, religion, engelska, företagsekonomi, privatjuridik eller annat ämne vi bedömer relevant)

Tjänsten kräver att du kan arbeta självständigt då du ensam ansvarar för kurs/kurser. Du ska även ha en god samarbetsförmåga då du ingår i ett arbetslag och ska tycka om att arbeta i team. För att lyckas i rollen behöver du ha en förmåga att anpassa undervisningen utifrån enskilda elevers behov och förutsättningar. För tjänsten gäller att du bör vara van att arbeta med digitala hjälpmedel. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande
- erfarenhet av att arbeta inom vuxenutbildning
- erfarenhet av att arbeta med en lärplattform

Omfattning och tillträde
Tillsvidareanställning 100%
Tillträde: 1 oktober eller enligt överenskommelse
Antal tjänster:1
Semester enligt avtal

Om arbetsplatsen
Sedan i augusti 2017 är all vuxenutbildning samlad i nyrenoverade lokaler på Campus Risbergska vackert beläget vid Svartån. I vuxenutbildningen finns i dagsläget ca 200 medarbetare som arbetar mot ca 3500 elever. Läs mer om vår skola och våra utbildningar på: www.orebro.se/komvux

Du kan även läsa mer om hur det är att jobba som gymnasielärare hos Örebro kommun på orebro.se/jobb/vuxenlarare!

Övrig information
Lärarlegitimation med angiven behörighet ska bifogas i ansökan, alternativt behörighetsgivande examensbevis som berättigar till legitimation. Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb/larare.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 10 augusti 2018.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Lärare i Svenska som andraspråk i kombination med annat ämne

Ansök nu

Dela detta jobb