pedagogjobb.se

Lärare i svenska som andraspråk

Företag Haninge kommun
Ort
Utgår

2020-11-01

Ansök nu

Lärare i svenska som andraspråk

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Beskrivning av verksamheten

Centrum Vux är Haninge kommuns egen vuxenutbildning, med närmare 4000 studerande och 100 anställda. Det är en mångkulturell arbetsplats med lärare och elever från hela världen. Vi erbjuder kurser dagtid, kvällstid, i klassrum och på distans. Hos oss kan de studerande läsa sfi, kurser inom grundläggande vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna, gymnasiekurser, yrkesutbildningar, yrkeskurser och YH – yrkeshögskola.

Ditt uppdrag

Du som söker är behörig att undervisa på gymnasienivå i svenska som andraspråk samt ytterligare ett ämne, företrädesvis engelska eller svenska. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från vuxenutbildning. Digital kompetens och ett stort intresse för digital didaktik och digitala verktyg är viktigt, då delar av undervisningen och kommunikationen med elever och kollegor sker digitalt. 

Tjänsten innefattar planering, genomförande och uppföljning av undervisning i svenska som andraspråk på sfi, grundläggande och/eller gymnasial nivå samt ditt andra ämne, efter verksamhetens behov. Du kommer att samarbeta med erfarna lärarkollegor och delta i arbetsplatsträffar, verksamhetsutveckling och fortbildning. 

Det här söker vi hos dig

Du är legitimerad lärare med behörighet att undervisa på gymnasienivå i svenska som andraspråk och ytterligare ett ämne, företrädesvis engelska eller svenska. Du har goda kunskaper om distansundervisning och digitala verktyg. Tidigare erfarenhet av vuxenutbildning är meriterande.

 Du har ett lösningsfokuserat och öppet förhållningssätt och sätter eleven i fokus. Du har god samarbetsförmåga och ett stort intresse för vuxnas lärande och digital didaktik. Du är kreativ och tycker om att tänka i nya banor. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har ett lösningsfokuserat och öppet förhållningssätt och sätter eleven i fokus.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga och ambitiösa kollegor och en erfaren skolledning. Vi sitter i ljusa, trevliga lokaler med parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad-, skid-, och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. 

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer att ske löpande, så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. 

Dela detta jobb

Lärare i svenska som andraspråk

Haninge kommun