pedagogjobb.se

Logo

Lärare i SvA till Morabergs studiecentrum

Ort
Kategorier
Utgår

2020-09-20

Ansök nu

Lärare i SvA till Morabergs studiecentrum

En dag på jobbet   

I arbetet ingår att planera och undervisa i svenska som andraspråk på språkintroduktion för helt nyanlända på grundskolenivå. I uppdraget ingår att bedöma eleverna i samarbete med kollegor i en väl fungerande ämnesgrupp.  

Du ingår i ett mycket kompetent arbetslag samt ämneslag i Sv/SvA där du deltar i utvecklingen av ämnet.  

Du är en viktig del i det kollegiala lärandet där du har stor möjlighet att tillsammans med dina kollegor utbyta pedagogiska erfarenheter och utveckla verksamheten. På skolan har vi förstärkt mentorskap och arbetar med mindre undervisningsgrupper. 

Är du även kreativ och lösningsfokuserad kan vi erbjuda dig en spännande och lärorik arbetsplats där både du och eleverna har tillgång till personliga digitala verktyg.

Tjänsten innefattar även mentorsuppdrag.  

På skolan pågår ständigt spännande utvecklingsarbete som under det här läsåret riktats mot Bygga svenska, hedersrelaterade frågor och specialpedagogik. Från och med läsåret 18/19 ingår vi i ett språkutvecklingsprojekt, Intensivsvenska tillsammans med Svenska Akademien och Stockholms universitet.

Vem är du?  

Vi söker en legitimerad lärare i svenska som andraspråk gärna i kombination med annat ämne eller en studerande från lärarhögskolan. Du ska vara uppdaterad i aktuell forskning och lärande samt intresserad av pedagogiskt utvecklingsarbete som bygger på analys av tidigare resultat.  Det är bra om du har arbetat ett par år som lärare och vi ser gärna att du som pensionär eller lärarstudent vill söka tjänsten.

Våra pedagoger verkar i en kreativ och flexibel inlärningsmiljö. Du som söker ska därför vara beredd på att utmana dina pedagogiska mönster. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt.  

Du har ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar mellan 16-19 år. Du har ett positivt förhållningssätt, god förmåga att identifiera framgångsfaktorer för elevers lärande och tror på varje individs utvecklingspotential. I ditt uppdrag ingår att motivera eleverna att bli behöriga till Nationellt program och att ge de elever som längtar till arbetslivet rätt förutsättningar för att lyckas.  

Är du även kreativ och lösningsfokuserad kan vi erbjuda dig en spännande och lärorik arbetsplats där det finns god tillgång till digitala verktyg. 

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning till augusti 2021.                                                                 

Välkommen till oss!   

På Morabergs studiecentrum har vi samlat vår spetskompetens för de elever som saknar något eller några ämnen för att vara behörig till nationella program. Vårt mål är att leda eleverna vidare till fortsatta studier eller till arbetslivet. På Morabergs studiecentrum ska alla elever känna sig välkomna, sedda och förstådda, ett varmt och relationsinriktat klimat ska råda.   

På Morabergs studiecentrum väljer eleverna att studera på något av följande introduktionsprogram: språkintroduktion eller yrkesintroduktion mot barn- och fritid, stylist, MC-mek eller vård- och omsorg. Skolan ansvarar även för det kommunala aktivitetsansvaret.   

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.  

Dela detta jobb

Logo
Lärare i SvA till Morabergs studiecentrum

Södertälje kommun – Utbildningskontoret