pedagogjobb.se

Lärare i Sv/Sva åk 7-9 Ljungsbroskolan

Ort
Utgår

2021-08-25

Ansök nu

Lärare i Sv/Sva åk 7-9 Ljungsbroskolan

Om arbetsplatsen

Ljungsbro skola är en F-9 skola som ligger i centrala Ljungsbro, drygt 10 km från Linköpings centrum. Skolan inrymmer ca 560 elever från förskoleklass till årskurs 9. Skolans cirka 90 medarbetare arbetar ständigt med att utveckla undervisningen för att utveckla elevernas lärande maximalt. Elevens bästa är alltid i fokus och verksamheten präglas av engagemang, kreativitet, dynamik och glädje. 

Sedan höstterminen 2019 har verksamheten en heltidsmentor för respektive årskurs 7-9 vilket innebär att undervisande lärare inte är mentorer utan har uppdrag som kontaktlärare för en klass i åk 7-9. Detta innebär ett större ämnesfokus men också ansvar för att delta i schemabrytande aktiviteter med tilldelad klass samt hålla utvecklingssamtal. I åk 4-6 arbetar istället trredjelärare kopplad till varje årskurs. De går in och stöttar upp samt finns med när det genomförs schemabrytande aktiviteter och utvecklingssamtal.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en lärare i Sv/Sva på Ljungsbro skola åk 7-9. I uppdraget ingår undervisning, dokumentation, kvalitets- och trygghetsarbete, planering, föräldrakontakter med mera. Du kommer att ingå i verksamhetens arbetslag och ämneslag som ansvarar för att utveckla undervisningen och verksamheten genom en kollegial samverkan.  

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i svenska och svenska som andraspråk för årskurs 7-9. Vi vill att du har tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare innebär. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som lärare har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med gällande styrdokument. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: 2021-08-05

Anställningsform: Visstid

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7315

 

Dela detta jobb

Lärare i Sv/Sva åk 7-9 Ljungsbroskolan

Linköpings kommun