pedagogjobb.se

Logga

Lärare i SV och SVA till Praktiska i Märsta

Ort
Utgår

2019-12-20

Ansök nu

Lärare i SV och SVA till Praktiska i Märsta

Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Vi arbetar hela tiden efter att utvecklas och driva vår idé framåt för att varje elevs utbildning ska bli den bästa.

Många företag längtar efter någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft. Vi utbildar för att det ska leda till jobb. 

Om Praktiska Gymnasiet

Praktiska gymnasiet är skolan mitt i arbetslivet och vi är störst i Sverige inom gymnasial lärlingsutbildning. Vi vet att bra yrkesutbildning gör att ungdomar får jobb direkt efter gymnasiet och därmed får en chans att etablera sig som unga vuxna i samhället. En yrkesutbildning öppnar möjligheter för att skapa sitt eget liv och det gör att samhället utvecklas som helhet. Vi vill vara med och skapa samhällsnytta på detta sätt, för ungdomar som har siktet inställt på ett visst yrke, men även för ungdomar som inte ännu har sin plan klar för sig. Vi tror nämligen att alla behövs och kan bidra på arbetsmarknaden.

Praktiska Gymnasiet Märsta

Vår skola är förhållandevis liten, i dagsläget ca 130 elever. Vi erbjuder fem olika yrkesprogram, EL, BA, VF, HA och BF och eleverna kan välja om de vill börja arbeta direkt efter gymnasiet eller gå vidare till högre studier. Skolan är ombonad och atmosfären trygg och vi som arbetar på skolan känner alla elever. Lärarna ingår i ett arbetslag och vi lägger stort fokus på kollegialt lärande och trivsel. Skolan ligger ca 10 minuters promenad från Märsta station och det är lätt att ta sig hit med pendeltåg. 

Din profil och Ditt uppdrag

Nu söker vi en behörig lärare i SV/SVA. Tjänsten är på 100%. Det är är en tillsvidaretjänst med 6 månaders provanställning och lön enligt överenskommelse.

Vi ser dig som en viktig och drivande kraft för att, med eleverna i fokus och i samarbete med kollegor, utveckla såväl programmet som ditt ämne. Utöver ämnesspecifika har du, liksom övriga lärare på skolan, uppgifter som bl.a. mentor och tillsammans coachar du och dina kollegor eleverna både socialt och kunskapsmässigt genom deras tre år på Praktiska Gymnasiet. Vi kommunicerar huvudsakligen genom Schoolsoft och vi arbetar i Google-miljö genom delning av digitala dokument, kalendrar och planeringar. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling.  Hos oss får du möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra kollegor inom Praktiska Gymnasiet men även med andra inom AcadeMediakoncernen. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 2019-12-20 Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Helen Stenbäck Urde, mob: 070-2455150 eller via mail: helen.stenback@praktiska.se   

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Om AcadeMedia

Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre. Läs gärna mer på www.academedia.se.

Dela detta jobb

Logga
Lärare i SV och SVA till Praktiska i Märsta

Praktiska Sverige AB