pedagogjobb.se

Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har 16 000 invånare och närmare 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande.

Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet.

Skogsängsskolan är en modern och mångkulturell grundskola för årskurserna F-9 med ca 560 elever. Lärmiljön på Skogsängsskolan präglas av struktur, tydlighet, trygghet och glädje. Eleverna ska känna sig sedda och lyssnade till samt ha en tilltro till sin egen förmåga att lära. Vårt mål är att alla elever på Skogsängsskolan ska få en utbildning av hög kvalité och att de ska vara behöriga till ett nationellt program på gymnasiet när de lämnar grundskolan. Vi strävar efter att öka elevernas känsla av delaktighet och engagemang. Alla som arbetar här har en gemensam elevsyn som präglas av höga förväntningar och en tro på att alla elever kan och vill lyckas. Vi tror att ett gott bemötande är en nyckel till framgång i alla möten på Skogsängsskolan och arbetar aktivt med det.

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill kombinera 50% som lärare i modernaspråk Spanska inom ramen för språkvalet åk 6-9 med  en tjänst på 50% som modersmålslärare i Spanska.

Samarbete i arbetslag och med övriga kollegor, särskilt med de lärare som arbetar med andra moderna språk. Tät kontakt med eleverna som har valt språket och med deras föräldrar.

Ditt arbete som modersmålslärare är självstädigt. Du planerar, genomför och utvärderar ditt arbete. Du lägger ditt eget schema och all undervisning sker utanför elevernas ordinarie skoltid. Det ingår även studiehandledning för nyanlända elever på spanska i tjänsten. I modersmålslärartjänsten ingår det förflyttningar mellan olika skolor.

 

Kvalifikationer

Legitimerad lärare i ämnet Spanska eller motsvarande kompetens. 
Som modersmålslärare är det viktigt att Spanska är ditt modersmål.

Du som söker har ett särskilt intresse av att utveckla kunskaperna hos de elever som har valt Spanska som språkval samt att följa och tillämpa den forskning som bedrivs på området. 

Dessutom vill vi att du:

  • Har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Anpassar sättet att förmedla sitt budskap till mottagaren. 
  • Värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Har förmåga att ta med detta i beräkningen när beslut fattas och handlingssätt väljs.
  • Arbetar bra med andra människor, relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
  • Har förmåga att utöva ett tydligt ledarskap i klassrummet, sätta gränser och agera som en vuxen förebild för eleverna.
     

När det gäller modersmålsdelen kan det underlätta om du har tillgång till bil, men det är inget krav.

Anställningsvillkor

Vikariat 210107- 211218
Heltid 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdatum: 2020-12-15

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Salems kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Det är dessutom viktigt att Du fyller i din ansökan noggrant då dina meriter kommer att viktas mot andra sökande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Salems kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Per Nelson

Biträdande rektor

08-5325 9702

per.nelson@salem.se

Laura Erdtman

Tf biträdande rektor, Centrum för flerspråkighet

070-7836236

laura.erdtman@utb.salem.se

Logga

Lärare i spanska som språkval år 6-9 Skogsängsskolan samt modersmål

Ansök nu

Dela detta jobb