pedagogjobb.se

Logga

Lärare i samhällskunskap och matematik, Praktiska Gymnasiet Göteborg

Ort
Utgår

2019-12-19

Ansök nu

Lärare i samhällskunskap och matematik, Praktiska Gymnasiet Göteborg

Praktiska Gymnasiet är skolan mitt i arbetslivet och vi är en av de ledande aktörerna i Sverige inom gymnasial lärlingsutbildning. Vi finns för de elever som vill ta en yrkesexamen för att kunna arbeta, starta eget eller läsa vidare efter gymnasiet efter sitt livs bästa skoltid. Praktiska Gymnasiet har sedan 1999 utvecklat en modell för gymnasiala lärlingsutbildningar och har som ambition att fortsätta leda utvecklingen av yrkesutbildningar som möter arbetsmarknadens krav. Idag driver vi 33 gymnasieskolor från Luleå i norr till Ystad i söder och vi har drygt 5 000 elever och cirka 800 anställda. Vi arbetar hela tiden efter att utvecklas och driva vår idé framåt, detta för att utbildningen ska bli den bästa för våra elever.


Praktiska gymnasiet i Göteborg. Vi är den lilla skolan med den stora gemenskapen. Vi finns i hjärtat av Majorna, Göteborg.


Vi söker i första hand dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i samhällskunskap gärna i kombination med ett annat ämne, tex matematik, och har ett genuint intresse av att arbeta med undervisning. Du som söker är engagerad och intresserad av ungdomar samt har kunnighet och erfarenhet av yrket.


Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För oss är det viktigt att du kan planera och strukturera upp ditt arbeta självständigt. Den personen som vi ser hos oss är kreativ och öppen för nya idéer och tankesätt. Det är viktigt att du har lätt för att kommunicera och bygga relationer med elever såväl som andra vuxna. Utöver detta söker vi efter någon som brinner för att utbilda och arbeta med ungdomar och som har varje elevs bästa i fokus. Är du även kreativ och lösningsfokuserad erbjuder vi dig en spännande och lärorik arbetsplats. Vi lägger stor vikt vid samarbete mellan personal och erbjuder dig även god möjlighet att påverka ditt arbete. Vi är stolta över vår skola som erbjuder en trygg och säker skolmiljö som säkerställer elevernas studiero. Detta generar en naturlig framtidstro hos eleverna och harmonisk arbetsmiljö.


Stämmer detta in på dig hoppas vi att få se din ansökan inom kort. Tjänsten innebär att du som lärare ska planera och bedriva undervisning i samhällskunskap och matematik på våra yrkesprogram enligt gällande läroplan. Vi söker dig som har legitimation och erfarenhet av undervisning på gymnasiet. Tjänsten är på 50 procent, visstid och eventuella andra kombinationer kan diskuteras. Uppdraget kan också innebära att du ska vara mentor för eleverna samt vara delaktig i gemensam planering på skolan och vid olika evenemang. Vi är en liten skola där alla hjälps åt med det som behöver göras. Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar samtidigt som du är en mycket god vuxenförebild.

Dela detta jobb

Logga
Lärare i samhällskunskap och matematik, Praktiska Gymnasiet Göteborg

Praktiska Sverige AB