pedagogjobb.se

Logo

Lärare i NO till Ronnaskolan

Ort
Utgår

2020-08-02

Ansök nu

Lärare i NO till Ronnaskolan

En dag på jobbet  

Vill du arbeta för en skola i förändring?  

Tycker du om att utveckla din undervisning?  

Vill du arbeta i en skola som satsar på att bli kommunens bästa arbetsplats?  

Då är vi rätt arbetsplats för dig!  

Tjänsten vi erbjuder innebär undervisning i NO i åk 6–9, delvis i tvålärarskap tillsammans med en annan lärare. Den innebär också att du bidrar till Ronnaskolans utveckling i arbetslag och ämneslag, samt att du finns tillgänglig för våra underbara elever.Du kommer inte att ha mentorsansvar, då vi har separata stormentorer, men vi förväntar oss att du tar ansvar för elevernas hela studiesituation.  

 

Vem är du?  
Krav:  
- Du har examen med lärarlegitimation från lärarhögskolan  
- Du är väl förtrogen med grundskolans läroplan och kursplanerna.  
- Du är en ledargestalt  
- Du är en vitsordat god pedagog  

 

Vi söker dig som:  
- vill arbeta i arbetslag  
- har en bra och genomtänkt kunskapssyn  
- förstår att läraryrket också är ett ledaryrke  
- är intresserad av att arbeta med olika arbetssätt och metoder och samarbeta med andra lärare i och utanför klassrummet.  
- har en bra elevsyn, och vill bidra till elevernas och skolans utveckling inte bara i det egna ämnet, utan även kan se skolan i ett helhetsperspektiv.  
- har förmågan att på ett varierat sätt följa och bedöma elevens utveckling av kunskaper och förmågor, och i samarbete med eleven utveckla dessa.  
- vill arbeta med värdegrundsfrågor  

 

Vi erbjuder dig  
För att du ska få rätt förutsättningar för att utföra ditt arbete och trivas på jobbet så erbjuder vi dig arbete med skickliga kollegor i tvålärarskap, bra stöd i IKT, samarbete med universitet och högskolor samt hög nivå på kompetensutvecklingen inom läraryrket. Vi erbjuder också nyfikna, kunskapstörstande, kreativa och utmanande elever som har höga krav på dig som pedagog och på din undervisning och som är väldigt stolta över sin skola.  

 

Välkommen till oss!  
Ronnaskolan – per scientia et lingua ad astra  

Ronnaskolan är en F–9-skola med ca 700 elever, och är en av Sveriges mest spännande arbetsplatser. Vi verkar i en mångkulturell miljö, och har förmånen att få arbeta med människor från många olika länder, vilket ger skolan en enorm dynamik. Våra elever är ambitiösa och intresserade och våra lärare skickliga, engagerade och hängivna. Vi bedriver ett fokuserat kvalitetsarbete och ständig kompetensutveckling, vilket givit spår i ökande resultat de senaste åren. 

Skolan satsar på tvålärarskap, vilket innebär två lärare/klass i åk F–9 i nästan samtliga teoretiska ämnen. Vi arbetar med att utveckla nya strategier för lärande, att skapa utrymme för lärare att arbeta med undervisning, uppföljning och kvalitativ formativ bedömning samt språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt.  

 

Verksamhetsidé:
På Ronnaskolan ska du känna att du blir sedd.  

Förutsättningen för detta är att varje elev blir sedd och respektfullt bemött utifrån sina egna unika förutsättningar. Mötet mellan olika individer berikar till utveckling. Genom samtal skapas en positiv förväntan och nyfikenhet för alla människors olikheter och individens förutsättningar.  

 

På Ronnaskolan arbetar vi med språket som nyckel till kunskapsinhämtande.  

 

Förutsättningen för detta är att vi  
- har två lärare i varje klassrum  
- har ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt  
- har kvalitet i undervisningen (Undervisningen är målstyrd, utmanande och har en innehållslig och metodologisk variation samt kännetecknas av arbetsro och en ömsesidig respekt mellan lärare och elev)  

 

Rekrytering kommer att ske löpande under ansökningsperioden.  

Varmt välkommen med din ansökan!  

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.  

Titel:
Lärare i NO till Ronnaskolan

Omfattning:
100%

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Sök tjänsten
Sista ansökningsdag: 2020-08-02


För mer information om tjänsten
Henrik Ljungqvist 
Rektor
 08-5230 1358
Mattias Wernqvist 
Bitr. Rektor
 08-5230 1354
Rina Deniz 
Bitr. Rektor
 08-5230 1397


Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000
Följ oss
  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Youtube
  Instagram
Dela/Printa
     

Är du redo för Södertälje? Vill du arbeta i en av Sveriges mest intressanta skolkommuner? Kom till Södertälje! Det är här det händer! 

Egentligen handlar allt vårt arbete om att skapa förutsättningar att göra ett bra jobb. Här prövar vi en tvålärarmodell där lärarna arbetar i par i klassrummet. Vi har pedagogistor, ateljeristor och utvecklingslärare som stöttar och coachar våra medarbetare ute på förskolorna och skolorna. Och här har vi en gemensam modell för det kollegiala lärandet där fokus ligger på att lära av varandra och utveckla ämnesundervisningen. Att utveckla och förbättra förskolan och skolan måste göras systematiskt av skickliga ledare och lärare. Dessutom på ett strategiskt och långsiktigt sätt. Vår utveckling bygger på det forskningen visat är framgångsfaktorer för förbättringsarbete i förskola och skola. 


Monica Sonde
Utbildningsdirektör 

Dela detta jobb

Logo
Lärare i NO till Ronnaskolan

Södertälje kommun – Utbildningskontoret