pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Lärare i musik till Ljungsbro skola 6-9

Ort
Kategorier
Utgår

2023-02-17

Ansök nu

Lärare i musik till Ljungsbro skola 6-9

Om arbetsplatsen

Ljungsbro skola blir till hösten två enheter med en F-6 skola samt en 7-9 skola. Den ligger i centrala Ljungsbro, drygt 10 km från Linköpings centrum. Skolan inrymmer ca 570 elever där förskoleklass och åk 1 går på i en byggnad ute i Ljung. Skolans medarbetare arbetar ständigt med att utveckla undervisningen för att utveckla elevernas lärande maximalt. Elevens bästa är alltid i fokus och verksamheten präglas av engagemang, kreativitet, dynamik och glädje. Sedan höstterminen 2019 har verksamheten en heltidsmentor för respektive årskurs på åk 7-9, vilket innebär att undervisande lärare inte är mentorer utan har uppdrag som kontaktlärare för en klass i dessa årskurser. Detta innebär ansvar för att delta i schemabrytande aktiviteter med tilldelad klass samt hålla utvecklingssamtal. 

Arbetsbeskrivning

Som lärare i musik och annat ämne ansvarar du för undervisningen i skolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du ansvarar även för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i skolan. I tjänsten ingår att tillsammans med en kollega vara kontaktlärare för en klass i åk 7-9. Du kommer att ingå i arbetslag för åk 7-9 och i ämneslag för de praktiskt estetiska ämnena. Arbetslagen och ämneslagen arbetar för att utveckla undervisningen och verksamheten genom en kollegial samverkan. Större delen av tjänsten innebär undervisning i åk 7-9, men det innebär även viss undervisning med elever i åk 5-6.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i musik och ytterligare något ämne eller har utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete som uppdraget som lärare. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt. 

I din roll som lärare har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen och övriga styrdokument. Utifrån det har du förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Som lärare är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen. För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning. Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7996

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Dela detta jobb

Lärare i musik till Ljungsbro skola 6-9

Linköpings kommun