pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Lärare i musik åk 4-6 till Änggårdsskolan och Rosendalsskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2022-10-02

Ansök nu

Lärare i musik åk 4-6 till Änggårdsskolan och Rosendalsskolan

Om arbetsplatsen

Änggårdsskolan är en skola som ligger i bostadsområdet Lambohov med närhet till grönområden i södra delen av Linköping. Skolan har cirka 250 elever och består av grundskola och fritidshem för åldrarna 6-12 år. Vi är stolta över att vara en skola som speglar Sverige av idag, då vi har en mångfald av olika kulturer och språk. Änggårdsskolan erbjuder en arbetsplats där vi arbetar aktivt för goda relationer och god kommunikation. Vår personal är engagerad och arbetar för en god måluppfyllelse för alla elever genom att ha fokus på resultat som följs upp kontinuerligt. Vi använder oss av positivt beteendestöd genom att förtydliga våra förväntningar på eleverna så att de kan utveckla sina skolförmågor. Våra ledord är ansvar, hänsyn och lärande.

Vår vision är att varje elev ges bästa förutsättningar för maximalt lärande i en god och trygg arbetsmiljö för både elever och personal. Vårt motto är: ”På Änggårdsskolan visar vi hänsyn till varandra, tar ansvar och lär oss tillsammans.” Välkommen till oss på Änggårdsskolan! 

Rosendalsskolan är en skola med cirka 380 elever i årskurs F-6. Rosendalsskolans fritidshem för årskurs F-6 består av fem avdelningar samt en öppen fritidshemsverksamhet för elever i åk 4-6. Hos oss kommer du att vara en av totalt 80 medarbetare som samverkar för att skapa de bästa skoldagarna för våra elever. Vi är ett engagerat kollegium som arbetar med elevens bästa i fokus och för varje elevs optimala och maximala utveckling. Vår vision är "En skola där alla får lyckas och lära sig nya saker. Där alla blir positivt uppmärksammade och där alla känner stolthet, stöd och framtidstro".

Rosendalsskolan som arbetsplats präglas av kreativitet, dynamik och glädje. Hos oss trivs du som gillar variation i arbetet, ser styrkan i den mångkulturella kontexten och som vill arbeta nära elever och kollegor för att verka hälsofrämjande och utvecklande. På Rosendalsskolan arbetar vi i hög grad i ett tvålärarsystem runt klasserna. För att arbetet ska bli gynnsamt och roligt krävs att du tycker om att skapa team-känsla med dina kollegor och att göra arbetet tillsammans med andra.  

Arbetsbeskrivning

Denna tjänst innebär undervisning i musik i årskurs 4-6 och är fördelad till två dagar i veckan på Änggårdsskolan och tre dagar i veckan på Rosendalsskolan. En liten del av tjänsten kan även innebära att vara resurs i klass. 

Utgångspunkten för dig som lärare är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor. 

Som lärare ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även skolans och fritidshemmets verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i musik i årskurs 4-6, alternativt har du slutförd eller pågående utbildning till lärare för årskurs 4-6. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i årskurs 4-6 innebär, antingen genom praktik eller avlönat arbete. 

I din roll som lärare i årskurs 4-6 har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare i årskurs 4-6 är du en god förebild. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Information om tjänsten

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2023-06-15

Sysselsättningsgrad: 80-100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10094

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Dela detta jobb

Lärare i musik åk 4-6 till Änggårdsskolan och Rosendalsskolan

Linköpings kommun