pedagogjobb.se

Lärare i modernaspråk Spanska till Brunnsängskolan

En dag på jobbet  
Nu söker vi lärare i spanska och vi ser gärna att du har legitimation med kombination antingen svenska och/eller engelska för undervisning i årskurs 6–9 till Brunnsängskolan. Som lärare på mellan- och högstadiet på Brunnsängskolan har du ansvar för att driva och utveckla det pedagogiska arbetet med barnen, för att öka elevernas måluppfyllelse. Det innebär att du, enskilt och gemensamt med kollegor, planerar, utvärderar och följer upp elevernas kunskapsutveckling. Du samarbetar med andra pedagoger på skolan och med föräldrar. Du är väl förtrogen i ditt arbete med digitala verktyg och du kommer att vara med och utveckla och använda digitala hjälpmedel i lärprocesserna.  
Du har ett nära samarbete med övriga pedagoger på skolan och ska, tillsammans med ditt arbetslag, fortsätta arbetet med att utveckla undervisningen. Skolans värdegrund vilar på en ansvarskultur där det är viktigt att alla är med och definierar behoven och tillsammans prioriterar efter de resurser som finns.  
 
Vem är du?  
Krav:  
Vi söker dig som är erfaren, utbildad och legitimerad lärare med examen och lärarlegitimation från lärarhögskolan. Du är väl förtrogen med skola som organisation och är väl bekant med uppdrag och styrdokument. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt att kommunicera med elever, vårdnadshavare och kollegor på ett sätt där du tar ansvar för budskapet och att mottagaren förstår vad du menar.  
 
Meriterande:  
Vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning på högstadiet och god kompetens kring att lära tillsammans med elever. Vi förutsätter att du är en trygg vuxen som har förmåga att stödja alla elever i deras utveckling mot förmågorna och har god kompetens att möta alla barn utifrån deras förutsättningar och behov. God samarbetsförmåga och ett flexibelt förhållningssätt är egenskaper vi gärna ser hos dig som söker.  
 
Personliga egenskaper:  
Brunnsängskolan lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Det är viktigt att du är en person som i lika hög grad inspirerar som blir inspirerad av andra, att du är engagerad i det du gör. Du tänker flexibelt och har initiativförmåga. Du vågar pröva nya, okonventionella arbetsmetoder, du tänker nytt och kan omsätta dina idéer i praktiken.  
Du, liksom vi, sätter eleverna i fokus. Vi ser gärna att du har ett öppet förhållningssätt och är öppen för flexibla lösningar.  
Vi eftersträvar mångfald på arbetsplatsen, varför vi välkomnar vi sökande med olika etnicitet, kön och ålder.  
 
 
Vi erbjuder dig  
Utöver kommunens generella medarbetarförmåner får du som lärare ta del av den nya satsningen på lärare i Södertälje kommun. I satsningen ingår bland annat:  
- Avsatt tid till ämnesbaserad kompetensutveckling för samtliga grundskollärare  
- Möjlighet att söka stipendier  
- Möjlighet att söka lokalt forsknings- och utvecklingsbidrag  
- Delta i kommunövergripande nätverk för kollegialt lärande  
För att du ska få rätt förutsättningar att trivas och göra ett bra jobb erbjuder vi bland annat:  
- Möjlighet att vara med och utveckla nya arbetsmetoder  
- Pedagogisk lunch  
- Friskvårdsbidrag, (3000 kr/år)  
 
Välkommen till oss!  
Brunnsängskolan är en f–9-skola med ca 800 elever och ca 100 anställda. Vår verksamhetsidé är ”Skolan där du blir sedd” genomsyrar hela verksamheten. Skolan ligger i Brunnsängsområdet och är en mångkulturell skola med elever från 40 olika länder. På skolan arbetar vi aktivt med allas rätt att bli respekterad för den man är, ett arbete som ger ett gott resultat med ökad medvetenhet hos alla att visa respekt för varandra. Skolan präglas av ett bra samarbete mellan lärare och elever.  
 
Intervjuer sker löpande även under ansökningstiden.  
 
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Lärare i modernaspråk Spanska till Brunnsängskolan

Södertälje kommun – Utbildningskontoret