pedagogjobb.se

Logo

Lärare i matematik till högstadiet, Brunnsängskolan

Ansök nu

Lärare i matematik till högstadiet, Brunnsängskolan

En dag på jobbet  
Du kommer att i flerlärarskap på högstadiet undervisa i matematik. Brunnsängskolan är en treparallellig F–9-skola. Du får en unik chans att påverka hur undervisningen kommer att ske på lång sikt. Du kommer att undervisa och leda högstadiets elever i klassrummen och mentorskap ingår i uppdraget. Du kommer att ingå i ett arbetslag och jobba nära de övriga lärarna i ett nära samarbete.  
Den undervisningsmetod vi anammar på Brunnsängskolan är tvålärarskap vilket innebär att eleverna får högre kvalitet i undervisningen i och med att det är fler pedagoger i klassrummet samtidigt.   
 
Du bedriver undervisning på ett inspirerande, spännande, utvecklande, inkluderande och krävande sätt och sätter elevernas utveckling och lärande i fokus. I tjänsten ingår även planering, handledning av elever, föräldrakontakt, samt att utveckla och utvärdera den pedagogiska verksamheten.    
 
Du har fokus på kvaliteten i undervisningen genom återkommande reflektion och analys av pedagogiskt ledarskap samt mål- och resultatstyrning.    
 
Skolans värdegrund vilar på en ansvarskultur där det är viktigt att alla är med och definierar behoven och tillsammans prioriterar efter de resurser som finns 
 
 
Vem är du?  
Krav:  
Brunnsängskolan söker dig som är erfaren, utbildad och legitimerad lärare med lärarlegitimation från lärarhögskolan. Du är väl förtrogen med skola som organisation och är väl bekant med uppdrag och styrdokument. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt att kommunicera med elever, vårdnadshavare och kollegor på ett sätt där du tar ansvar för budskapet och att mottagaren förstår vad du menar.  
 
Meriterande:  
Brunnsängskolan ser gärna att du har erfarenhet av att undervisa i matematik på högstadiet och god kompetens kring att lära tillsammans med elever. Vi förutsätter att du är en trygg vuxen som har förmåga att stödja alla elever i deras utveckling mot förmågorna och har god kompetens att möta alla barn utifrån deras förutsättningar och behov. God samarbetsförmåga och ett flexibelt förhållningssätt är egenskaper vi gärna ser hos dig som söker. Du är en mycket god organisatör som värdesätter struktur och ordning  
 
Vi eftersträvar mångfald på arbetsplatsen, varför vi önskar sökande med olika etnicitet, kön och ålder.  
 
Personliga egenskaper:  
Det är viktigt att du är en person som i lika hög grad inspirerar som blir inspirerad av andra, att du är engagerad i det du gör, att du har en väl utvecklad samarbetsförmåga, är stresstålig, tänker flexibelt och har initiativförmåga. Du vågar pröva nya, okonventionella arbetsmetoder, du tänker nytt och kan omsätta dina idéer i praktiken.  
 
Och att du, liksom vi, sätter eleverna i fokus. Vi ser gärna att du har ett öppet förhållningssätt och är öppen för flexibla lösningar. Du ska aktivt bidra till skolans utveckling för att skapa en lugn, trivsam och trygg skola för alla.  
- Du är professionell i din yrkesroll  
- Du bidrar i arbetet med ständiga förbättringar  
- Du är engagerad och motiverad  
 
 
 
Vi erbjuder dig  
En heltidstjänst tills vidare. 
Utöver kommunens generella medarbetarförmåner får du som lärare ta del av den nya satsningen på lärare i Södertälje kommun. I satsningen ingår bland annat:   
 
- Avsatt tid till ämnesbaserad kompetensutveckling för samtliga grundskollärare   
- Möjlighet att söka stipendier   
- Möjlighet att söka lokalt forsknings- och utvecklingsbidrag   
- Delta i kommunövergripande nätverk för kollegialt lärande   
 
För att du ska få rätt förutsättningar att trivas och göra ett bra jobb erbjuder vi bland annat:   
- Möjlighet att vara med och utveckla nya arbetsmetoder   
- Pedagogisk lunch   
- Friskvårdsbidrag, (3000 kr/år)   
 
 
Välkommen till oss!   
Brunnsängskolan är en F–9-skola med ca 820 elever och ca 100 anställda. Vår verksamhetsidé är ”Skolan där du blir sedd” genomsyrar hela verksamheten. Skolan ligger i Brunnsängsområdet och är en mångkulturell skola med elever från 40 olika länder. På skolan arbetar vi aktivt med allas rätt att bli respekterad för den man är, ett arbete som ger ett gott resultat med ökad medvetenhet hos alla att visa respekt för varandra. Skolan präglas av ett bra samarbete mellan lärare och elever.   
 
Intervjuer sker löpande även under ansökningstiden.   
 
 
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Lärare i matematik till högstadiet, Brunnsängskolan

Södertälje kommun – Utbildningskontoret