pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Lärare i matematik och naturkunskap till Folkungaskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2022-06-29

Ansök nu

Lärare i matematik och naturkunskap till Folkungaskolan

Om arbetsplatsen

Folkungaskolan är en kombinerad grund- och gymnasieskola belägen i centrala Linköping på bekvämt gångavstånd från city. Totalt finns ca 1500 studerande, varav ca 750 i grundskola och 750 inom gymnasieskolan, samt 180 anställda på skolan. Vi strävar ständigt efter att utveckla vår skola för att skapa möjlighetet för både elev och personal att utvecklas i sitt lärande. Som nyanställd får du en introduktionsplan för att skapa bästa förutsättningar att komma in i arbetet och bli en del av "folkungaandan". 

På grundskolan åk 4-9 har vi elever som går i musikprofil. I årskurs 7-9 har vi dessutom profiler i dans och konst- och design, samt inriktningar för musikproduktion, science och hem- och konsumentkunskap. Gymnasiet har samhällsvetenskapligt program, ekonomiskt program och estetiskt program med musikinriktning. 

Folkungaskolan är en stor skola men med en unik sammanhållning. Skolan präglas av en härlig stämning där alla, såväl elever som personal, bidrar till engagemang och gemenskap.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en gymnasielärare i matematik och naturkunskap för undervisning under läsåret 2022/23. Omfattningen på tjänsten kommer ligga mellan 80-100%.

Som lärare på Folkungaskolan skapar du förutsättningar för lärande och handleder mot målen för verksamheten. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Vidare arbetar du kontinuerligt med att bedöma måluppfyllelsen samt kommunicera denna med eleven. Du deltar i program- och ämneslagslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor. Mentorskap kan komma att ingå i tjänsten, vilket medför att du deltar i elevhälsoarbete, tar föräldrakontakter och genomför utvecklingssamtal. Vi ser gärna att du deltar i eller driver utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i matematik och naturkunskap i gymnasieskolan. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som ämneslärare i gymnasieskolan innebär. 

Som lärare i gymnasieskolan ska du ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med gymnasieskolans läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för elevernas utveckling och lärande.

I din roll som lärare är du en god förebild och skapar engagemang och delaktighet. Du är trygg, stabil och har självinsikt samt en god förmåga att arbeta med komplexa frågor. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen samtidigt som du är tydlig i din kommunikation.

Information om tjänsten

Tillträde: 2022-08-09 

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning läsår 22/23

Sysselsättningsgrad: 80-100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9547

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

Lärare i matematik och naturkunskap till Folkungaskolan

Linköpings kommun