pedagogjobb.se

Lärare i Ma/ NO år 7-9 med möjlighet till förstelärartjänst

Företag Trosa kommun
Ort
Utgår

2019-04-01

Ansök nu

Lärare i Ma/ NO år 7-9 med möjlighet till förstelärartjänst

Arbetsplatsen

Knappa timmen från Stockholm med buss, tåg eller bil har Trosa kommun blivit ett val för människor som söker en trivsam livsmiljö vid havet med möjligheter i boende och närhet till storstadsregionen. Kommunen omsätter cirka 3/4 miljard och har 820 anställda. Med cirka 13 300 invånare är vi en kommun i stadig tillväxt. 

Skolverksamheten i Trosa kommun omfattar 380 medarbetare samt 2 700 elever och förskolebarn. 

Tomtaklintskolan är en skola för årskurs 7 till 9 som håller till i moderna ljusa lokaler med en studiemiljö som ger alla elever möjlighet till god utbildning. För närvarande går här ungefär 290 elever från Trosa, Vagnhärad och Västerljung fördelade på 11 klasser. 

Tomtaklinskolan erbjuder en miljö där kamratskap och vi-känsla sätts högt. Skolan är väl förankrad i god kunskaps- och kulturtraditionen. Lärare och elever arbetar i Google Classroom som lärplattform och varje elev har en egen Chromebook. Alla lärare deltar under detta läsår i lärarsatsningen specialpedagogiska lyftet som skolverket anordnar. Skolan har ca trettio lärare/pedagoger och nu söker vi dig som vill bli en del av vårt arbetslag!

Arbetsuppgifter

I september 2018 presenterade Skolverket en rapport över det högsta resultatet sett över en tioårsperiod i ämnet matematik i Trosa kommun. Är du den matte/NO-lärare som tar vid efter decenniets toppnotering? 

Du ansvarar tillsammans med kollegor för undervisningen inom matematik, biologi och kemi för årskurs 7-9. Din undervisning utgår från planering, genomförande, uppföljning, bedömning och utveckling. Tillsammans med en annan lärare kommer du också att vara mentor för en år 8. 

Du deltar med kollegor i ett arbetslag där ni planerar och utvecklar verksamheten utifrån specifika uppdrag. Kollegialt lärande är en viktig del av tjänsten och du förväntas aktivt delta och bidra med dina kunskaper och erfarenheter. I din roll skapar du relationer till elever och anpassar undervisningen utifrån grupp och individnivå. 

Huvuduppdraget för förstelärare är att förstärka det pedagogiska utvecklingsarbetet för högre måluppfyllelse på skolan. Huvuddelen av förstelärarens tjänst är undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. Du kommer att sprida ämneskunskaper och yrkesskicklighet till lärare samt handleda kollegor i extra anpassningar för elever i behov av särskilt stöd, där du förväntas bidra med tips och metoder utifrån beprövad erfarenhet. Som förstelärare tar du också ett särskilt ansvar för ämnesutveckling och ämnesdidaktisk utveckling och det systematiska kvalitetsarbetet. Du kommer i den rollen handleda andra lärare.

Kvalifikationer

Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Du som söker är legitimerad lärare i Ma/NO för år 7-9. Du är ansvarstagande, ödmjuk, initiativrik och är en god ledare. Du har en positiv förväntan på människor och en tilltro till elevens inneboende förmåga till lärande. 

Du är intresserad av utvecklingsarbete och brinner för att anpassa undervisningen så att den tar tillvara varje elevs förmåga till ett lustfyllt, nyfiket lärande. 

Vi vill också att du har förmåga att skapa förtroende och goda relationer med elever, föräldrar och dina arbetskollegor. Du ska ha lätt för att arbeta självständigt, såväl som i grupp, och bidra till ett gott arbetsklimat. 

Förstelärarna i Trosa kommun arbetar utifrån processledarskap. 

För förstelärartjänsten gäller följande kvalifikationer: 
1. Du är legitimerad lärare 
2. Du kan genom dokumentation redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet, 
3. Du har visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisningen, och 
4. även i övrigt av huvudmannen bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1


Andra uppgifter

Den som erbjuds tjänst inom förskola och skola måste uppvisa utdrag ur belastningsregister enligt gällande lagstiftning (Lag [2000:873] om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg). 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. 

Varmt välkommen med din ansökan!


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-04-01
Arbetsgivarens referensnummer: A846988 - Kopia


Upplysningar

Lena Köpsén
Bitr. rektor
070-567 30 44 
0156-522 20
lena.kopsen@trosa.se

Dela detta jobb

Lärare i Ma/ NO år 7-9 med möjlighet till förstelärartjänst

Trosa kommun