pedagogjobb.se

Lärare i idrott och hälsa åk 1-6, Bäckskolan

Ort
Utgår

2021-10-21

Ansök nu

Lärare i idrott och hälsa åk 1-6, Bäckskolan

Om arbetsplatsen

BÄCKSKOLAN - en lärande gemenskap med omtanke och glädje.

Bäckskolan ligger i ett naturskönt område i stadsdelen Berga. Skolan ligger intill Tinnerbäcken, Eklandskapet, Tinnerö samt skogs- och fritidsområden som ger eleverna stimulans för lek och lärande. Skolan har ca 150 elever från förskoleklass till skolår 6, många av dem med mångkulturell bakgrund. Till skolan hör också fritidshem, åk F-6, och fritidsklubb för åk 4-6.

Bäckskolan arbetar för ett lustfyllt lärande där språket har en framskjuten roll i allt vårt arbete. Läsa, skriva och räkna ser vi som angelägna grundläggande baskunskaper. Engagerade pedagoger gör skolan till en arena där olika kompetenser kan förverkligas hos våra elever. Förskoleklassen är det första steget in i skolans värld där grunden till fortsatt lärande läggs. Skolan har ett fokusbibliotek, i världsklass, med en bibliotekarie som arbetar heltid och stödjer eleverna i biblioteket och klasserna. På skolan arbetar vi kontinuerligt med värdegrundsfrågor.

Arbetsbeskrivning

Den här tjänsten innebär undervisning i idrott i åk 1-6. Som lärare i årskurs 1-6 ansvarar du för undervisningen i skolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du ansvarar även för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i skolan.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i idrott i årskurs 1-6 eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i årskurs 1-6 innebär.  

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som lärare i årskurs 1-6 har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr11) och övriga styrdokument. Utifrån det har du förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

Som lärare i årskurs 1-6 är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2021-12-22

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7905

Dela detta jobb

Lärare i idrott och hälsa åk 1-6, Bäckskolan

Linköpings kommun