pedagogjobb.se

Logga

Lärare i Idrott, Historia & Religion till Praktiska Kungsbacka

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-14

Ansök nu

Lärare i Idrott, Historia & Religion till Praktiska Kungsbacka

Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Vi arbetar hela tiden efter att utvecklas och driva vår idé framåt för att varje elevs utbildning ska bli den bästa.

Många företag längtar efter någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft. Vi utbildar för att det ska leda till jobb. 

Om Praktiska Gymnasiet
Praktiska gymnasiet är skolan mitt i arbetslivet och vi är störst i Sverige inom gymnasial lärlingsutbildning. Vi vet att bra yrkesutbildning gör att ungdomar får jobb direkt efter gymnasiet och därmed får en chans att etablera sig som unga vuxna i samhället. En yrkesutbildning öppnar möjligheter för att skapa sitt eget liv och det gör att samhället utvecklas som helhet. Vi vill vara med och skapa samhällsnytta på detta sätt, för ungdomar som har siktet inställt på ett visst yrke, men även för ungdomar som inte ännu har sin plan klar för sig. Vi tror nämligen att alla behövs och kan bidra på arbetsmarknaden.

Praktiska Gymnasiet Kungsbacka 
Praktiska Gymnasiet Kungsbacka är skolan som ser varje elev. Här utbildas framtidens arbetskraft i små klasser med engagerade lärare som vill att varje enskild elev ska lyckas, och här får eleverna fler valmöjligheter och bra förutsättningar för både jobb och vidare studier efter examen. Det råder en härlig gemenskap på vår skola och vi har en familjär atmosfär där ”alla känner alla” - ta chansen att bli del av den som lärare hos oss!

Ditt uppdrag
Vi söker nu en lärare i idrott, historia och religion på 40-60% som är hungrig på att odla jobbsugna talanger. Tjänsten innebär att du som lärare ska planera och bedriva undervisning i kurserna enligt gällande läroplan. I uppdraget ingår också att vara delaktig i gemensam planering på skolan och vid olika evenemang. Vi är en liten skola så alla hjälps åt med det som behöver göras. Tjänsten är tillsvidare.

Din profil
Vi söker i första hand dig som har legitimation i idrott, historia och religion. Som person är du pedagogisk och och har goda kontakter inom denna bransch. Du har ett stort engagemang och drivkraft och vill bidra till att verksamheten uppnår uppsatta mål. Jobbet kan ibland vara stressigt och det är viktigt att du kan hantera detta. Vi hoppas att du brinner för att utbilda och arbeta med ungdomar och har varje elevs bästa i fokus. För att trivas hos oss behöver du tycka om att arbeta i team men också kunna arbeta självständigt.

Vi erbjuder
Vi kan erbjuda en spännande och lärorik arbetsplats där vi lägger stor vikt vid samarbete mellan personal och där du får goda möjligheter att påverka ditt arbete. Vi ser dig som en viktig och drivande kraft för att, med eleverna i fokus och i samarbete med kollegor, utveckla såväl programmet som yrkesämnet. Utöver yrkesämnesspecifika uppgifter har du, liksom övriga lärare på skolan, uppgifter som bl.a. mentor, göra APL-besök. Tillsammans coachar du och dina kollegor eleverna både socialt och kunskapsmässigt genom deras tre år på Praktiska Gymnasiet. Vi kommunicerar huvudsakligen genom Schoolsoft och vi arbetar i Google-miljö genom delning av digitala dokument, kalendrar och planeringar. Det är lika med såväl eleverna som med kollegor.

Vi jobbar som ett sammansvetsat team och säkerställer att du inledningsvis får rätta förutsättningar att utvecklas in i yrkeslärarrollen. Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling.  Hos oss får möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra kollegor inom Praktiska Gymnasiet men även med andra inom AcadeMediakoncernen. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt
Ansök omgående via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Maria Sjödin på maria.sjodin@praktiska.se. Notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Om AcadeMedia
Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre. Läs gärna mer på www.academedia.se.

Dela detta jobb

Logga
Lärare i Idrott, Historia & Religion till Praktiska Kungsbacka

Praktiska Sverige AB