pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Lärare i hem- och konsumentkunskap åk 6-9

Ort
Utgår

2022-06-12

Ansök nu

Lärare i hem- och konsumentkunskap åk 6-9

Sollentuna kommun är en av landets bästa skolkommuner. Våra elever når mycket goda resultat och vi arbetar målmedvetet med att utveckla skolan. Vi har en utbildningsstrategi som säger att alla elever ska ha godkänt i alla ämnen, att Sollentuna ska ha landets högsta meritvärden och att alla elever ska känna sig trygga i skolan. Vägen dit, till Sveriges bästa skola, kallar vi för Skolresan. Nu söker vi en lärare i hem- och konsumentkunskap som vill vara med på denna resa! Edsbergsskolan är en 7-9 skola med grundsärskola men vi undervisar även årskurs 6 från närliggande skolor i hem- och konsumentkunskap och språk. Vi har ca 450 elever och drygt 70 medarbetare fördelade på fyra arbetslag. Skolan har spetsutbildning i matematik samt en förberedelseklass.

Skolan ligger “mitt i byn” i Edsberg med goda kommunikationer, men ändå nära till kultur och natur. Vi har ett eget kök som serverar vällagad mat med ett rikt salladsbord. Skolan är känd för sina väl inarbetade traditioner som skapar en vi-känsla. Lokalerna har under det senaste året genomgått en renovering och är ljud- och ljusanpassade. Vi har två fullt utrustade hkk-salar.

I Sollentuna kommun arbetar lärare och elever med Google Workspace, som bland annat består av Google Drive vilket möjliggör ett organiserat digitalt lärande mellan elever och kollegor. Alla lärare och elever har tillgång till en egen dator. Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i hem- och konsumentkunskap. I klassrummet är du en trygg vuxen och din undervisning är kreativ och stimulerande, samtidigt som den vilar på forskning och beprövade metoder. Du har även goda kunskaper i svenska språket både i tal- och skrift. Du är kunnig i att dokumentera elevernas utveckling och bedömer formativt. Du ser till hela processen och är bekväm med att ha pedagogiska planeringar och arbetsbeskrivningar som är tillgängliga för eleverna fysiskt såväl som digitalt. Du har kunskap kring att stimulera eleverna till att arbeta med olika råvaror och kunskapen inom såväl kost som inom konsumentkunskap. Du lägger gärna upp arbetsområden kopplade till helheten och ser det som en självklart att hushålla med resurser och se till hållbarhet som ett naturligt inslag i undervisningen. Du inser vikten av att hålla ordning både kring den psykosociala arbetsmiljön och gällande material och resurser samt arbetsmiljön och tydligheten kring maskinerna som används. Din styrka är din förmåga att skapa trygga relationer med eleverna som gör att de känner förtroende för dig. Inspireras du av att jobba ihop med kollegor i ämnesövergripande undervisning och ser fördelar med det kollegiala samarbetet så är Edsbergsskolan en plats där du kommer att ha möjlighet att utvecklas vidare i din yrkesroll.

Vi tror att du är en kompetent och engagerad lärare med stor förmåga att möta varje elev på bästa sätt. Du är en tydlig ledare, har höga förväntningar på dina elever och har lätt för att skapa goda relationer. Din undervisning är kreativ och stimulerande, samtidigt som den vilar på forskning och beprövade metoder. Du är positiv, flexibel och tycker om att samarbeta med många människor. Du har lätt för att ta initiativ och utveckla arbetssätt tillsammans med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Anställningsomfattning:70% Anställningsform: 6 månaders provanställning om du är legitimerad, visstidsanställning om du är obehörig, tillträde 220810.

Legitimation och betyg uppvisas vid eventuell intervju. Vi rekryterar löpande och ser fram emot din ansökan snarast. All form av rekryteringshjälp undanbedes vänligen. För frågor om tjänsten kontakta biträdande rektor Marie Petersson, 073 - 915 23 16. Du kan också läsa mer om vår verksamhet på hemsidan.www.edsbergsskolan.se.

Välkommen med din ansökan!

Förmågor och färdigheter

Självständighet
Initiativtagande
Självgående
Flexibel
Samarbetsförmåga
Relationsskapande
Empatisk förmåga
Lojal
Ledarskap
Tydlig
Strategisk
Strukturerad
Kvalitetsmedveten
Kreativ
Problemlösande analysförmåga
Språklig analytisk förmåga
Mål och resultatorienterad
Pedagogisk insikt
Helhetssyn

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Dela detta jobb

Logga
Lärare i hem- och konsumentkunskap åk 6-9

Sollentuna kommun - Utbildningskontoret