pedagogjobb.se

Lärare i grundskolan åk 4-6/grundskollärare 1-7

Ort
Utgår

2019-11-17

Ansök nu

Lärare i grundskolan åk 4-6/grundskollärare 1-7

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.


Ditt nya jobb
Du kommer att arbeta med planering, genomförande, bedömning och utveckling av undervisningen och annat som hör till skolans dagliga verksamhet. Vi söker en lärare som tar ansvar för- och samverkar med övriga lärare i undervisningen både inomhus och utomhus. Alla medarbetare på skolan har tillsammans uppdraget att stötta alla skolans elever i sitt lärande. Under våren 2020 kommer du troligtvis att tjänstgöra i åk 4 och åk 6 där du eventuellt får ansvar för undervisning i ämnet engelska.

Arbetslagen på skolan undervisar ämnesinriktat i så hög grad som möjligt vilket innebär att du troligtvis kommer undervisa i något/några av de ämnen du har behörighet i. Utöver ansvar för undervisningen har du, tillsammans med kollegorna i arbetslaget, ett helhetsansvar för alla eleverna i årskursen. 

Välkommen till oss
Är du intresserad av uppdraget som lärare på Hisingstorpsskolan i Jönköping? Då är just du välkommen att söka tjänst hos oss! Vårt skolområde består av två grundskolor; Hisingstorpsskolan F-6 och Vätterslundsskolan F-3. Skolorna är belägna i natursköna omgivningar på Bymarken i de västra delarna av Jönköping med närhet till naturen och vår ”skolskog”. För närvarande finns cirka 560 elever och ett 80-tal medarbetare inom skolområdet. Hisingstorpsskolan är en grundskoleenhet F-6 organiserad i arbetslag inom verksamheterna förskoleklass, åk 1-6 och fritidshem. Vätterslundskolan är en mindre grundskoleenhet F-3 organiserad på liknande vis.

Skolområdet präglas av medarbetarnas strävan att bedriva undervisning av mycket god kvalitet, studiero och hög måluppfyllelse. Sedan några år arbetar vi aktivt med rastverksamhet som en del i trygghetsarbetet där ”rastpedagoger” leder arbetet. Våren 2018 flyttade vi in i om- och tillbyggda lokaler som inrymmer skolmåltid, administration och personalrum m.m. Under läsåret 2019/2020 fokuseras vårt utvecklingsarbete på fyra områden; 
 

  • Fortsatt arbete med digitalisering, bland annat genom införande av digitala verktyg till eleverna i åk 1 och åk 4,
  • Fortsatt arbete med att öka samarbete och samsyn med fokus på ökad kvalitet i undervisningen i alla verksamheter där vi utvecklar ”en röd tråd” för elevernas lärande från förskoleklass till åk 6 i klassrummen och på fritids.
  • Gemensamt arbete kring hur vi möter alla elever utifrån Kenth Hedevågs bok ”När mallen inte stämmer och annan forskning.
  • Ökad rörelse i skolan


Din kompetens
Du har examen och legitimation som grundskollärare åk 1-7 alternativt lärare i grundskolan åk 4-6. Har du behörighet och erfarenhet från arbete i engelska ser vi det som meriterande. Du är kommunikativ och har lätt för att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du arbetar strategiskt för hög måluppfyllelse, trygghet och studiero. Vidare är du kreativ och använder pedagogiska planeringar i undervisningen. Du tar tillsammans med samtliga medarbetare ett helhetsansvar för alla elevers skoldag samt medverkar till trivsel och samhörighet.

Du förväntas ha god vana att dokumentera ditt arbete och har god kompetens gällande IT och digitala verktyg. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg. Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp utdrag ur belastningsregistret, handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk: till belastningsregistret
Urval och intervjuer kan komma att ske före ansökningstidens slut.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer?
Rektor Lena Nordh-Jonsson: tel 036-10 61 72,
Bitr rektor Sofia Wissö: tel 036-10 6884
Lärarförbundet, Elisabet Danielsson, tel 0702-385389

Förvaltning Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats Hisingstorpsskolan/Bymarkens skolområde
Anställningsform Tillsvidare
Omfattning 100
Tillträdesdag 2020-01-07
Sista ansökningsdag 2019-11-17
Referensnr 19-60-2354
Publicerad 2019-10-31

Dela detta jobb

Lärare i grundskolan åk 4-6/grundskollärare 1-7

Jönköpings kommun