pedagogjobb.se

Logga

Lärare i fritidshem till Vaxmoraskolan

Ort
Utgår

2020-06-11

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Vaxmoraskolan

Vaxmoraskolan är en skola belägen i Törnskogen i Sollentuna kommun. Skolan är en tvåparallellig verksamhet från förskoleklass till årskurs 6 om cirka 380 elever. Skolan är omgiven av vacker miljö och där skogen finns nära och som en del av vår pedagogiska verksamhet. När du kommer till skolan möts du av en stor konstgräsplan som inbjuder till möte och aktivitet. Skolan har en ny skolgård som är framtagen av skolans elevråd. Våra elevers inflytande är synligt varje dag. 

Verksamheten bygger på en värdegrund av att skolan speglar samhället och där alla elever ges möjlighet att få utveckla sina förmågor och kompetenser. Kunskap hittas och skapas i olika former. Vi har höga förväntningar på oss själva och våra elever. Vi arbetar tillsammans med våra elever och ser möjligheterna. För oss är det en självklarhet att kunna arbeta i olika konstellationer och vi förväntar oss att du som ledare har ett tydligt ledarskap med god struktur och där elevernas tidigare erfarenheter tas tillvara.

Arbetsbeskrivning
Vill du arbeta med flera utildade lärare i fritidshem och utveckla Vaxmoraskolans fritidshem vidare så är detta arbetet för dig. Du kommer genom ditt arbete som utbildad lärare i fritidshem att tillsammans med utbildade kollegor arbeta utifrån ett framtaget årshjul för just fritidshemmet. Det bygger på strukturer och strategier som har sin stomme från fritidshemmets uppdrag utifrån LGR-11. Årshjulet är framarbetat men under ständig utveckling och utvärdering.

I Sollentuna kommun arbetar vi med systematisk fortbildning för våra medarbetare i fritidshemmet. I detta arbete kommer du och dina kollegor systematiskt att träffas inom skolan och i kommunen för att kontinuerligt utveckla fritidshemmets uppdrag vidare och som en fortbildningsinsats för er i ert uppdrag.

I ditt uppdrag kommer du att ingå i fritidshemmets utvecklingsgrupp där du och flera av skolans utildade lärare i fritidshemmet träffats och arbetar för att utveckla fritidshemmet vidare. Du kommer i ditt uppdrag att leda aktiviteter utifrån fritidshemmets uppdrag som såväl rekreation, som lek och styrda aktiviteter. Fritidshemmet är på Vaxmoraskolan viktigt och en stor del i elevernas utveckling. Ett starkt fritidshem är en stark skola.

På Vaxmoraskolan har fritidshemmet egna lokaler och en fantastisk utemiljö som skapar de bästa förutsättningarna för att genomföra fritidshemmets uppdrag.

Kvalifikationer
Du ska vara utbildad lärare i fritdshemmet och vilja driva och utveckla fritidshemmet framåt.

Utbildad lärare i fritidshemmet.

Du ska ha samarbetsförmåga. Vara nyfiken och kunna observera och ta del av det du ser för att sedan omvandla det till lärande situationer.

Förmågor och färdigheter

Självständighet
Initiativtagande
Stabil
Samarbetsförmåga
Relationsskapande
Empatisk förmåga
Lojal
Ledarskap
Tydlig
Beslutsam
Strukturerad
Kreativ
Mål och resultatorienterad
Pedagogisk insikt

Vi erbjuder
Ett arbete i en av Sveriges bästa skolkommuner. Du kommer till en kommun där delningskultur är ett starkt ord och som erfterlevs. Du väljer en verksamhet men får en hel kommun. 

Du kommer att arbeta i en verksamhet med hög pedagogisk utbildning i skola och verksamhet. En verksamhet som bygger på att undervisning är vårt huvuduppdrag men som kan genomföras på många olika sätt. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som vill samarbete och som vill att hela skolan ska vara den bästa skolan. Vi gör det ihop och vi har väldigt roligt tillsammans.

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Augusti 2020
Löneform    Fast
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100
Ort    Sollentuna
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2020/170
Kontakt    
Maria Töverud, 08-57921587
Facklig företrädare    
NIna Blomstrand , 08-57922901
Kenia Castro Lara, 08-57922901
Publicerat    2020-05-11
Sista ansökningsdag    2020-06-01

Dela detta jobb

Logga
Lärare i fritidshem till Vaxmoraskolan

Sollentuna kommun