pedagogjobb.se

Lärare i fritidshem till Oxledsskolan

Företag Partille kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-14

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Oxledsskolan

Om arbetsplatsen

Partille kommun har idag 38 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 800 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Oxledsskolan är en skola från förskoleklass till åk 5. Den är vackert belägen i en naturskön del av Södra Sävedalen, med närhet bland annat till en av kommunens skolskogar. På skolan verkar man för att skapa lust att lära och erbjuder alla elever en trivsam atmosfär med goda relationer där alla barn blir sedda och där våra olikheter berikar. På Oxledsskolan finns en bred pedagogisk kompetens, stort driv i pedagogiskt utvecklingsarbete och en verksamhet som respekterar elevens rätt till en god lärandemiljö. På skolan driver pedagogerna spännande samverkansprojekt med Göteborgs universitet.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som tillsammans med fritidslaget på Oxledsskolan vill driva skolutvecklingen vidare. Här arbetar vi med kompetens kring äventyrspedagogik, som förhållningssätt och arbetsmetod, samt trivsellekar (TL). Vår styrka är vår yrkesstolthet och att vi i fritidskategorin gör varandra bra.

Som lärare i fritidshem planerar, genomför, dokumenterar och utvärderar du undervisningen tillsammans med arbetslaget. Du bidrar till skolans mål och fokusområden. Personal inom fritidskategorin samplanerar regelbundet. Som lärare samverkar du i klass under dagen men ditt huvuduppdrag kommer att vara på fritidshemmet efter skoltid. På fritidshemmen fokuserar vi på undervisning och att samskapa utveckling.

På Oxledsskolan skapar vi skolutveckling i alla verksamheter. Vi har valt att använda ÄDK (ämnesdidaktisk kollegium) som modell för det kollegiala lärandet på fritids där vi utbildar lärledare som driver detta arbetet framåt.

Vill du bli en av oss?

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare i fritidshem, gärna med erfarenhet från arbete i fritidshem. Vi ser det som ett stort plus om du har erfarenhet av att leda grupper i olika aktiviteter. Det är meriterande om du har erfarenhet av pedagogisk verksamhet där du som pedagog skapar tillgänglighet för alla våra elever. Vi söker dig som är en lugn, stabil person som har förmågan att skapa kontakter och underhålla relationer. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt samtidigt som du skapar engagemang och delaktighet. Som lärare tar du initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat på ett effektivt sätt. Du är en naturlig ledare där du skapar tillgänglighet och lärande sammanhang för alla elever. Låter detta som något för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Övrigt

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med din ansökan! Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Yrkeskategori: Pedagogiskt arbete

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal jobb: 2

Kontakt

Fackliga företrädare

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem till Oxledsskolan

Partille kommun