pedagogjobb.se

Lärare i fritidshem till Björnkärrsskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-13

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Björnkärrsskolan

Sista ansökningsdatum: 2020-10-29
Referensnummer: 5780

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Jenny Thosteman, HR-konsult, 013-262157, Jenny.Thosteman@linkoping.se

Marie Jonsson, Rektor, 013-263144, marie.jonsson@linkoping.se

Timo Järvinen, Facklig representant Lärarnas Riksförbund, 013-263387

Lärarförbundet Linköping, 013 -208739, lararforbundet@linkoping.lararforbundet.se

 

Ansök här! För dig med skyddad identitet

 

Om arbetsplatsen

Björnkärrsskolan ligger i stadsdelen Ryd och har cirka 200 elever i förskoleklass till årskurs 6. Skolan är nyligen renoverad och har nya fina lokaler. 

Fritidshemmet är uppdelat i två avdelningar, Björnen och Lejonet, och verksamheten bedrivs i egna utrymmen på skolan. Under förmiddagarna arbetar fritidshemspersonalen i skolan tillsammans med respektive lärare. Varje onsdag förmiddag har även personalen arbetslagstid och egen tid för planering. 

Medarbetarna på fritidshemmet arbetar ständigt med att förbättra och utveckla verksamhetens olika områden. På skolan pågår kollegialt lärande kring bland annat pedagogiskt ledarskap. 

På Björnkärrsskolan eftersträvar vi delaktighet på alla nivåer då vi anser att elevinflytande är viktigt, liksom det kontinuerliga arbetet med att skapa en trygg och god stämning på skolan. Elevrådet sammanträder regelbundet och ansvarar för olika aktiviteter under läsåret.

På Björnkärrsskolan arbetar alla för maximalt lärande, lust och engagemang. Vår vision är att Björnkärrsskolan ska vara en skola med trygga elever som görs delaktiga i sitt eget lärande inför framtida utmaningar. Varje elev gör skillnad!

Arbetsbeskrivning

Som lärare i fritidshem ansvarar du för undervisningen i fritidshemmet genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du har ansvar för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i fritidshemmet.

Kvalifikationer

Du som söker har behörighet att undervisa som lärare i fritidshem. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i fritidshem innebär.

Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som lärare i fritidshem ska du ha goda kunskaper om fritidshemmets uppdrag och vara väl bekant med fritidshemmets läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för elevernas utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som lärare i fritidshem ska du vara en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare krävs att lärarlegitimation kan uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Om du har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga den som fil tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte sökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, ser vi gärna att du istället bifogar studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Information om tjänsten

Tillträde: 2021-01

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5780

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem till Björnkärrsskolan

Linköpings kommun