pedagogjobb.se

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.

Beskrivning
Högalidskolan F-6 söker dig som är utbildad lärare i fritidshem samt har behörighet att undervisa i ett eller flera ämnen.

Högalidskolan är beläget i centrala Finspång och har verksamhet från förskoleklass till årskurs 6. Sammanlagt går ca 175 elever på skolan. Skolan är organiserad i arbetslag där du kommer ingå i arbetslag som är mot fritidshemmet samt arbete med 4-6 arbetslaget. 

Skolan jobbar aktivt med att med hälsofrämjande och gör läsåret 20/21 en satsning på bland annat fysisk morgonaktivitet samt rastaktiviteter.  Vidare försöker skolan just nu även jobba med mer proaktivt arbete med både social och psykisk hälsa. Vi tror att elever som mår bra kommer prestera bra och det är en väg till att nå högra kunskapsresultat

Arbetsuppgifter
Du kommer delvis vara med och planera, genomföra och utvärdera fritidshemmets verksamhet tillsammans med fyra andra fritidspedagoger.

Utöver det kommer din tjänst vara kopplad mot årskurs 3-6 där du förväntas kunna hålla undervisning med halvklass alternativt vara med i ett två lärarskap i klassrummet. Det kommer framförallt handla om kärnämnen ma, sve och eng. Du kommer inte vara den som ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera undervisningen men du kommer vara ett stöd i genomförandet tillsammans med befintliga pedagoger.  

Kvalifikationer
Du är behörig lärare i fritidshem eller har annan utbildning som anses adekvat för uppdrag. Det är inte ett krav att du har behörighet i något av ämnena sv, ma eller eng men du bör vara bekväm i att jobba med ett teoretiskt ämne. Det kan också finnas möjlighet att ev ha undervisning i något prest ämne beroende på din behörighet och hur dit arbetslag kan organiseras.

Villkor
100% tillsvidare med start 1/12 eller efter ö.k.

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Logga

Lärare i fritidshem sökes till Högalidsskolan F-6

Ort
Kategorier
Utgår

2020-10-31

Ansök nu

Dela detta jobb