pedagogjobb.se

Lärare i Fritidshem Skärstad skola

Ort
Utgår

2020-07-12

Ansök nu

Lärare i Fritidshem Skärstad skola

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss!
Välkommen till oss på Skärstaddalens skolområde
Enheten består av två skolor som ligger i vackra Skärstaddalen. Landsjöskolan i Kaxholmen består av förskoleklass, åk 1-6 och 3 fritidshem. Med utsikt över Landsjön och äppelträd på gården erbjuds den bästa av miljöer för både elever och vuxna. Skärstad skola i Skärstad består av förskoleklass, åk 1-3 och fritidshem. Det är en liten skola med vida vyer över åker och äng. Verksamheten på skolorna utgår från en mix av nytänkande och beprövad erfarenhet. Vi vill att eleverna ska trivas, ha roligt och utvecklas och växa.

Ditt nya jobb
Du kommer att tjänstgöra som grundlärare i fritidshem för våra elever på Skärstaddalens skolområde. Kommande läsår är tjänsten på Skärstad skola. Du kommer att ingå i ett arbetslag som tillsammans planerar, genomför och utvärderar verksamheten i fritidshemmet utifrån de styrdokument som finns. Varje vecka träffar du dina kollegor på skolområdet för gemensam fritidshemskonferens. Under en arbetsvecka finns även utrymme för egen planering och du kommer ha tillgång ett eget digitalt verktyg. I arbetsuppgifterna ingår, utöver huvuduppdraget i fritidsverksamheten också skolsamverkan där du skall vara ett stöd för eleverna, tillsammans med de lärare som arbetar i klasserna. I skolsamverkan tar man tillvara på intresse och kompetens och tillsammans med övrig personal ansvarar du för att ge barnen en lärande, meningsfull, utmanande och rolig vistelse i våra verksamheter. Fritidshemmet ska komplettera skolan och erbjuda en meningsfull fritid och stöd i utvecklingen och du är en viktig del för barnets hela dag. Du har god förmåga att skapa relationer till elever samt har ett inkluderande förhållningssätt. Du bidrar till att skapa en trygg, stimulerande och lärorik verksamhet.

Din kompetens
Du har lärarlegitimation för att undervisa i fritidshem. Har du ännu inte fått din legitimation är du också välkommen att söka. Du ska vara väl insatt i och konkret använda skolans styrdokument i verksamheten. Som person strävar du efter att utveckla varje elevs förmågor kunskapsmässigt och socialt. Du har lätt för att skapa personliga relationer med eleverna och arbetar för trygghet och studiero. Du är en person som finns till för alla elever på skolan och ser möjligheter även när något är svårt. Du har ett positivt förhållningssätt och har en god samarbetsförmåga samt är flexibel och lyhörd för både elever, vårdnadshavare och kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Övrigt För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. 

Bra att veta
Bifoga gärna relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk till beställning av utdrag ur belastningsregistret

Vill du veta mer?
Helena G Johansson. Rektor 036-10 39 60
Karin Bergström. Biträdande rektor 036-10 39 56
Jessica Enqvist. Lärarförbundet 0730652808

Förvaltning    Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats    Skärstaddalens SO
Anställningsform    Tillsvidare
Omfattning    100
Tillträdesdag    2020-08-03
Sista ansökningsdag    2020-07-12
Referensnr    20-60-1530
Publicerad    2020-06-24

Dela detta jobb

Lärare i Fritidshem Skärstad skola

Jönköpings kommun