pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Lärare i fritidshem - inriktning idrott till Vreta Kloster skola

Ort
Utgår

2022-06-30

Ansök nu

Lärare i fritidshem - inriktning idrott till Vreta Kloster skola

Om arbetsplatsen

Vreta Kloster skola är en vackert belägen skola mellan Vreta kloster kyrka och Göta Kanal i närheten av Bergs slussar. Skolan är tvåparallell åk F-6 med drygt 370 elever och på skolan finns fem fritidshem. Vår utemiljö är helt fantastisk med en stor skolgård där vi har plats för lek, idrott och andra uteaktiviteter. Dessutom nyttjar vi ofta vårt närområde. Skolan arbetar utifrån ett flerlärarsystem med kooperativa undervisningsmetoder där stort fokus läggs på process och formgivning av lektioner för att skapa nyfikenhet, engagemang och lust. Vi är cirka 55 anställda på skolan och vi som arbetar här upplever att vi har en mycket god stämning i personalgruppen och trivs tillsammans. Vi upplever att vi har en lärorik, trygg och trivsam skola där vi arbetar inkluderande, kollegialt och gör varandra bra. 

Arbetsbeskrivning

Som lärare i fritidshem ansvarar du för undervisningen i fritidshemmet genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du har ansvar för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i fritidshemmet.

Som lärare i fritidshem hos oss kommer du att ingå i arbetslag F-lag och ansvara för fritidsverksamheten för våra förskoleklasselever med två andra lärare i fritidshem. Du ingår också i ett större arbetslag med övriga pedagoger i fritidsverksamheten. Tillsammans driver ni undervisningen på fritidshemmet mot uppsatta mål. 

I tjänsten ingår även undervisning i idrott. 

Kvalifikationer

Du som söker har behörighet att undervisa som lärare i fritidshem eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du som söker har behörighet att undervisa i idrott. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i fritidshem innebär.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som lärare i fritidshem har du goda kunskaper om fritidshemmets uppdrag och är väl bekant med fritidshemmets läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det har du förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevernas utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

Som lärare i fritidshem är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Information om tjänsten

Tillträde: 2022-08-01

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9698

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem - inriktning idrott till Vreta Kloster skola

Linköpings kommun