pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Lärare i fritidshem/fritidspedagog till Vallaskolan

Ansök nu

Lärare i fritidshem/fritidspedagog till Vallaskolan

En unik chans  
Vallaskolan söker en lärare mot fritidshem. En verklig chans för den intresserade som inte återkommer så ofta! Vi har ett fritidshem i egna lokaler som vi är mycket stolta över och som bidrar till våra elevers utveckling, omsorg och lärande. Vi ligger i framkant med hög kvalitet i verksamheten och god trivsel hos både elever och personal. Skolan ligger lite på landet utanför Södertälje med skogen och Friluftsgården som närmaste granne.  Vi har valt att satsa på behörig personal för att ge fritidshemmet den kvalitet och status det förtjänar!

En dag på jobbet  
Vallaskolan är en attraktiv skola med engagerad och behörig personal. Som lärare i fritidshemmet är du med och stimulerar elevernas utveckling för att fördjupa kunskaper och erfarenheter. Du bidrar till att levandegöra skolkunskaperna. Vi har pulshöjande aktiviteter som stärker hälsa och lärande, vi skapar musik, film och i olika material. Du finns också nära eleverna under skolrasten genom att erbjuda rastaktiviteter för trygghet och trivsel. Vi strävar efter att ge våra elever en meningsfull fritid och social gemenskap. Utbildningen tar hänsyn till elevernas behov, intressen och erfarenheter. Du blir också del av ett spännande kollegialt utvecklingsarbete i fritidshemmet genom regelbundna samtal om undervisning som leds av vår Fritidspedagogiska ledningsgrupp. I det kollegiala lärandet utvecklar vi ett gemensamt yrkesspråk om fritidspedagogisk undervisning och dess kvalitet. Det stärker likvärdigheten för eleverna. Genom att läsa, reflektera och planera utifrån läroplanens skrivningar utvecklar vi en gemensam syn på verksamheten. Samverkan fritids och skola är också prioriterat.

Vem är du?   
Nu har vi kommit så långt i utvecklingen att vi ser behovet av att förstärka vår organisation med ytterligare en lärare mot fritidshem/ fritidspedagog som kan bidra med ökad kvalitet i undervisningen för våra elever. Vi söker dig som är behörig mot fritidshem och gärna i kombination med annat ämne. Vi är nyfikna på dig! Hur kan din kompetens matcha in i allt det vi vill åstadkomma? Har du behörighet i idrott? Intresse för estetiska lärprocesser? Eller erfarenhet av förskoleklass? Vi har god kompetens i fritidshemmet och vill att du ska bidra med det du brinner för. Vi förväntar oss att du är en trygg vuxen med ett positivt och tydligt ledarskap som skapar arbetsro och utvecklar goda relationer till eleverna. Du ska också ha stark önskan om att göra fritidshemmet till en trygg och utvecklande plats för elever med särskilda behov. God samarbetsförmåga och ett flexibelt förhållningssätt är egenskaper vi gärna ser hos dig som söker.

Vi erbjuder dig   
Vallaskolan är en skola i framkant som många lärare just nu nyfiket söker sig till. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats där elever och personal trivs. Vi vill skapa delaktighet och fördela ansvar i verksamheten. Vi sätter fokus på att skapa hållbar arbetshälsa genom att uppmuntra till balans i vardagen och en hälsosam livsstil. Som medarbetare i Södertälje kommun får du också ett friskvårdsbidrag på upp till 3 000 kr per år att använda till motions- och friskvårdsaktiviteter.  
Vi har engagerad personal och fantastiska elever som väntar på dig. Vi har ett kollegialt lärandet som leds utifrån en strukturerad modell med ett tydligt gemensamt uppdrag. Det är ett viktigt och roligt arbete som stöder det systematiska kvalitetsarbetet på skolan och får stöd av ett kontinuerligt utvecklingsarbete på central nivå.  I ditt arbete får du också stöd av ett kompetent elevhälsoteam som arbetar hälsofrämjande, förebyggande och stödjer elevernas utveckling mot målen. 

Välkommen till oss!   
Vallaskolan är idag en F–6-skola med cirka 290 elever och 38 anställda. På sikt hoppas vi få växa upp till åk 9 och erbjuda våra elever undervisning hela grundskoletiden. Skolan ligger i ett mycket naturskönt område i Enhörna utanför Södertälje. Vår närmiljö inbjuder till utomhusdidaktisk undervisning, rörelse, rastlek, utflykter och inte minst en trygg skolmiljö.  I skolans verksamhetsidé står miljö, hälsa och framtidskompetenser i fokus. Att arbeta med moderna lärverktyg är en naturlig del i det arbetet.  Vi har också ett aktivt och utvecklat samarbete med högskolor kring lärarstudenter.  

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Lärare i fritidshem/fritidspedagog till Vallaskolan

Södertälje kommun – Utbildningskontoret