pedagogjobb.se

Lärare i fritidshem/fritidspedagog till Maria Parkskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-03

Ansök nu

Lärare i fritidshem/fritidspedagog till Maria Parkskolan

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Maria Parkskolan är en F-9 skola i norra Helsingborg. På skolan går drygt totalt 940 elever. Vår skola består tre skolhus inom området Mariastaden, där F-3 samt fritidshemmet är beläget inne i parken. Skolan ligger i ett idylliskt och grönt område med den stora borggården intill. Stranden och havet har vi på ett skönt promenadavstånd, likaså den pulserande staden.

I takt med att skolan växer arbetar vi för att skapa små sammanhang för våra elever i den stora skolan. Hos oss förväntas du som medarbetare vara kreativ och nyfiken. Vi tror på att ta tillvara på den lust och energi som våra barn och elever har. Här kan vi lova dig ett äventyr!

ARBETSUPPGIFTER
Är du en driven fritidspedagog eller lärare i fritidshem som söker nya utmaningar? Ta chansen att bli en del av den härliga gemenskapen på Maria Parkskolan i ett kul och utvecklande uppdrag! Då vi verkar i ett växande område behöver vi också utöka vår bemanning för att möte behoven på ett bra sätt.

Som fritidspedagog hos oss driver och utvecklar du den pedagogiska verksamheten på fritidshemmet. Tillsammans med dina kollegor skapar du en röd tråd genom hela elevens dag och utmanar för lärande. Vi ser positivt på att röra sig utanför skolan och vårt fantastiska läge med skogen runt hörnet och havet och staden på promenadavstånd, erbjuder stora möjligheter att använda närområdet i undervisningen.

Du blir en del av ett kompetent team som har mycket driv och ni ges stora friheter att påverka ert arbete utifrån gruppens behov och intresse. Här blir du en viktig del av en stor skola där fritids får ta plats utvecklas och det finns goda förutsättningar att lyckas. I vår organisation utgår vi från det fritidspedagogiska uppdragets behov i första hand. Fritidspedagogiken är i fokus under hela dagen för fritidspedagogerna på Maria Parkskolan, främst i undervisningen på fritidshemmet men naturligtivs även under skoldagen med bland annat rastverksamhet. Vi arbetar ständigt med att utveckla vår samverkan för att ge eleverna bästa möjliga dagar hos oss.

Vi har ett väl utvecklat systematiskt kvalitetsarbete för fritidshemmet, vilket skapar en stabil grund verksamheten men framför allt möjlighet till ett elevnära arbetssätt i vardagen. Vår skola fortsätter att växa och vi vill nu ta nya steg framåt i utvecklingen, därför behöver vi Dig!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad fritidspedagog alternativt lärare i fritidshem och som antingen har aktuell arbetslivserfarenhet inom yrket, eller dig som nyligen tagit examen. Det viktigaste är att du är trygg i dig själv och känner passion för rollen.

För att trivas och göra ett bra jobb på Maria Parkskolan är det viktigt att du har ett flexibelt tänk, lätt för att bygga relationer och ett professionellt bemötande. Det är också viktigt att du är en positiv lagspelare med viljan att lära och utvecklas. Du är en kreativ och innovativ pedagog som gillar att prova nya idéer och att hitta nya lösningar.

Eftersom digitalisering är ett naturligt inslag hos oss förväntar vi oss att du obehindrat hanterar våra olika digitala system. Vi önskar också att du har intresse av att delta i arbetet med att vidareutveckla fritidshemsverksamheten,

Vi har 1-2 tjänster att tillsätta.

Välkommen med din ansökan! Vi tillämpar löpande urval.

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem/fritidspedagog till Maria Parkskolan

Helsingborgs stad