pedagogjobb.se

Lärare i fritidshem/ fritidspedagog till Bårslövs skola i Helsingborg

Ansök nu

Lärare i fritidshem/ fritidspedagog till Bårslövs skola i Helsingborg

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Bårslövs skola är en F-6 skola med cirka 270 elever som ligger mitt i Bårslöv med nära till naturen. Du tar dig enkelt till Bårslöv med regionbuss från Helsingborg och hållplatsen ligger precis bredvid skolan, alternativt två minuters bilväg från E6/E20.

På Bårslövs skola förväntas du att tillsammans med kollegor och elever arbeta efter våra ledord ”Med glädje, trygghet och motivation lyckas alla elever bli sitt bästa jag”. Vi är inne i en kreativ utvecklingsprocess där vi arbetar med digitalisering, lärmiljöer samt hur vi med varierade arbetsmetoder, sätter eleven i centrum för att skapa bästa möjliga lärande. Förändring är normen. Med bra relationer, sköna lärmiljöer inne och ute, rastaktiviteter för alla elever, utrustning för varierande behov och digitala verktyg för varje elev gör vi på Bårslövs skola tillsammans allt för att ge eleverna de bästa förutsättningarna för att utvecklas.ARBETSUPPGIFTER
Vi satsar på vårt fritidshem som är en viktig del av elevernas hela skoldag. Vi kommer att fortsätta utveckla vår fritidsverksamhet och samverkan med skolan under läsåret för att skapa en helhet för eleven under hela dagen. Vi har satsat på att arbeta med utvecklingsprogrammet Leda fritidshemmet samt med samverkan kring våra gemensamma lärmiljöer för att skapa tillgängligt lärande för alla elever under läsåret 2018/2019. Detta kommer vi att arbeta vidare med under läsåret. Vi utvecklar också för fullt våra lärmiljöer utomhus samt har aktiva raster med rastaktiviteter för alla elever. Hos oss har vi flera utbildade fritidspedagoger och samplanering med skolan sker för att vi ska skapa en bra verksamhet hela dagen.

Vi söker nu en lärare i fritidshem alternativt fritidspedagog. Det finns möjlighet att kombinera tjänsten med musikundervisning eller idrott ifall just du har den kompetensen och intresseområdet. Vi kommer under läsåret att fördjupa arbetet med samverkan skola-fritids utifrån våra kompetenser och för dig som är en person som vill bidra till utveckling och vara med där det händer, så är detta platsen för dig.

Du bidrar till att eleverna får en kreativ, inspirerande och utmanande fritidsvistelse med goda kamratrelationer, socialt samspel och kompetens för framtiden. Du planerar, dokumenterar och utvärderar verksamheten tillsammans med dina kollegor.
Du ansvarar för undervisning på fritidshemmet såväl som undervisning i årskurs i team med klasslärare. Vi arbetar med att utveckla vår skolsamverkan och arbetar i team kring eleverna.
Är du den vi söker? Den som vill vara med och utveckla vårt fritids, ser lärandet som en självklarhet under hela skoldagen och delar med dig utifrån dina kompetenser för att ge eleverna en bra dag, hela dagen?

På Bårslövs skola möter du engagerade kollegor som tycker det är viktigt med nära relationer och glädje, vilket skapar den bästa motivationen för lärande. Vi ser lärande som en grupprocess där eleverna är delaktiga i planering och genomförande av våra aktiviteter.
Vi har utbildade fritidspedagoger i varje fritidsgrupp och jobbar med att utveckla våra rastaktiviteter och lärmiljöer för att skapa de bästa förutsättningarna för våra elever eftersom "Fritidshemmet ska stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda dem en meningsfull fritid och rekreation. Utbildningen ska utgå från en helhetssyn på eleven och elevens behov. "

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare med inriktning mot fritidshem alternativt examen som fritidspedagog. Din förmåga att skapa relationer är mycket god och du kan möta eleverna där de befinner sig och hjälpa dem att utvecklas. Du har förståelsen att vi alla bidrar utifrån våra olika kompetenser till att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen och lärandet.

Du har ett stort hjärta och nyfikenhet på eleverna och deras lärande. Din elevsyn är inkluderande, du har ett lågaffektivt bemötande och förmåga att se hur den enskilde elevens behov liksom gruppens bäst ska tillgodoses.

För oss är det viktigt att du är en lagspelare och relationsbyggare med goda ledaregenskaper som inspirerar både elever och dina arbetskamrater i vårt gemensamma lärande. Du är kreativ och nytänkande och du delar med dig av dina kunskaper och arbetar kollaborativt och kollegialt för att lära mer och utvecklas tillsammans. Du har ett tydligt eget ledarskap och ser vad som behöver göras både i tillfället men också på längre sikt samt har förmågan att inspirera och inspireras tillsammans med dina kollegor. Förmågor som att vara lösningsfokuserad och flexibel är viktiga.

Du har goda kunskaper inom digitala verktyg och är nyfiken på den digitala utvecklingens möjligheter och använder dig av detta i din vardag.

Stämmer detta in på dig så är du varmt välkommen till Bårslövs skola. Vi tillämpar löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan.ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem/ fritidspedagog till Bårslövs skola i Helsingborg

Helsingborgs stad