pedagogjobb.se

Lärare i Fritidshem

Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-11

Ansök nu

Lärare i Fritidshem

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns?
Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. 
Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Vi söker nu lärare med inriktning mot fritidshem till vårt skolområde. Du kommer att ansvara för att den fritidspedagogiska verksamheten ger elever verktyg och strategier i sitt sociala lärande, utvecklar en lärmiljö där eleverna upplever trygghet, utvecklar demokratiska former, kamratrelationer och en meningsfylld fritid. I dina arbetsuppgifter ingår att stödja och utveckla inkludering och interaktion i aktuella lärmiljöer.  Tillsammans med ditt arbetslag planerar, genomför och utvärderar ni verksamheten utifrån de styrdokument som finns.  I arbetsuppgifterna ingår, utöver huvuduppdraget i fritidsverksamheten, också skolsamverkan, där du ska vara ett stöd för eleverna, tillsammans med de lärare som arbetar i klassen. Tillsammans med all personal på skolan ansvarar du för att ge barnen en lärande, meningsfull, utmanande och rolig vistelse i våra verksamheter.

Välkommen till oss
Öxnehaga skolområde, skolorna med den bästa utsikten, är belägna uppe på höjderna i Huskvarna och består av Oxhagsskolan förskoleklass- åk 1 samt Öxnehagaskolan åk 2- åk 6 samt fem fritidshem. På vår enhet går det cirka 340 elever. Öxnehaga är ett mångkulturellt bostadsområde, där vi har ett nära samarbete med olika föreningar, organisationer och myndigheter. Hos oss är varje möte viktigt, varför vi är stolta över och måna om att bevara och berika vår mångfald. Vi arbetar efter våra ledord: Tillsammans starka!

Din kompetens
Vi vill att du är en legitimerad lärare med inriktning fritidshem. Har du erfarenheter av att arbeta i ett mångkulturellt område är det meriterande. Som person har du lätt för att skapa personliga relationer med eleverna och arbetar för trygghet och studiero. Du är en tydlig pedagog som är beredd att fördjupa dina kunskaper Du är lugn och metodisk och möter varje barn/elev utefter deras förutsättningar. Du är en person som i alla situationer tar barnens perspektiv. Samarbetet med vårdnadshavare är också av yttersta vikt så att arbetet kring barnen blir till de bästa förutsättningarna. På Öxnehaga skolområde värnar vi om gemensamt synsätt hos barnen och bemöter dem ett lågaffektivt förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi erbjuder dig att tillsammans med övriga lärare och ny ledning utveckla arbetet långsiktigt på vår utbildningsenhet. Utveckling/fortbildning kommer att pågå på olika sätt. Det kommer att bli en spännande utmaning. Vi har påbörjat en satsning inom den fritidspedagogiska verksamheten och den kommer att intensifieras inför kommande läsår, där vi ska utveckla samarbetsformer mellan våra olika personalkategorier. Varmt välkommen med din ansökan!

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer?
Kontakta gärna
Maria Vigren, biträdande rektor tel 036-102486
Rosemarie Segerson, rektor tel 036-102419
Martina Trofast, lärarförbundet tel 073-6753251

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Förvaltning Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats Öxenhaga skolan
Anställningsform Tillsvidare
Omfattning 100
Tillträdesdag 2020-08-11
Sista ansökningsdag 2020-08-02
Referensnr 20-60-1623
Publicerad 2020-07-10

Dela detta jobb

Lärare i Fritidshem

Jönköpings kommun