pedagogjobb.se

Logo

Lärare i franska på 50% till Pershagenskolan

Ort
Utgår

2021-10-22

Ansök nu

Lärare i franska på 50% till Pershagenskolan

En dag på jobbet  
Som lärare på Pershagenskolan ingår du i en pedagogisk utvecklingsgrupp där du tillsammans med dina kollegor arbetar med att utveckla metod, pedagogik och didaktik. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen i franska för elever i årskurs 6–9. 

Pershagenskolan tar kontinuerligt emot lärarstudenter från Stockholms universitet som gör sin VFU hos oss. Som legitimerad lärare erbjuds du en handledarutbildning på 7,5 hp samt kontinuerlig fortbildning i ditt handledarskap. . 

Vem är du?  
Krav:
- Examen med lärarlegitimation från Lärarhögskolan
- Legitimerad lärare i franska.
- Du är väl förtrogen med LGR-11 och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. 
Personliga egenskaper:  
- Du är professionell i din yrkesroll, tar ansvar, är engagerad, motiverad och bidrar i arbetet med ständiga förbättringar.
- Du har god samarbetsförmåga, har lätt för att skapa goda relationer och samverka med elever, vårdnadshavare, arbetslaget, skolans elevhälsoteam samt skolledning.  
- I ditt pedagogiska ledarskap är du en tydlig ledare och i klassrummet har du förmågan att skapa en tillgänglig lärmiljö som präglas av trygghet, studiero, förtroende och respekt.  

Vi erbjuder dig  
Vi erbjuder dig en halvtidstjänst som lärare i franska, med tillträde till tjänsten från vårterminens start 2022. Du som vill utvecklas i din yrkesroll har goda möjligheter till detta på Pershagenskolan. Vi erbjuder all legitimerad personal en handledarutbildning samt kontinuerlig fortbildning och forum för kollegialt lärande.  

Med ett strukturerat kollegialt lärande och ämnesspecifika kompetensutvecklingsdagar, satsar vi på våra lärare och ökar därmed kvalitén i undervisningen.  
Kommunen erbjuder dig som anställd upp till 3.000 kronor per år i friskvårdsbidrag. Du har möjlighet att äta pedagogisk måltid till en låg kostnad. 

Välkommen till oss! 
Pershagenskolan är en F–9-skola med lite drygt 500 elever. Pershagenskolan ligger i en naturskön omgivning med närhet till skog, hav och naturreservat. Till skolan tar du dig lätt med bil, buss eller pendeltåg.  

På Pershagenskolan arbetar, förutom ett antal legitimerade lärare samt förskollärare och fritidspedagoger, speciallärare, skolsköterska, studie-och yrkesvägledare och kurator. 

Pershagenskolan tar varje år emot ett antal lärarstudenter som gör sin VFU på skolan. Handledarskapet och kontakten med studenterna är utvecklande och lärorikt och bidrar till utveckling av undervisningen.  

Södertälje är en kommun som satsar stort på skolan. Därför finns det goda karriärmöjligheter för dig som väljer att jobba hos oss. Här finns mod att flytta gränser genom nya innovativa metoder såsom sambedömning av nationella prov, utvecklingslärare m.m.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Lärare i franska på 50% till Pershagenskolan

Södertälje kommun – Utbildningskontoret