pedagogjobb.se

Malmaskolan

Är du en strukturerad, passionerad och engagerad pedagog? Vill du jobba elevnära i en relativt nystartad men växande grupp med nyanlända elever?
Välkommen till Malmaskolan!

Malmaskolan finns i hjärtat av Norby cirka fyra kilometer från centrum, ett stenkast från Stadsskogen och Hågadalen. Vi har cirka 390 elever i tvåparallelliga klasser från förskoleklass till och med årskurs 6. Vår skola präglas av stabilitet, goda resultat och en mångfald av arbetssätt. Vi vill behålla och samtidigt utveckla denna goda lärmiljö. Vår bärande idé är att varje individ ska utvecklas optimalt, såväl kunskapsmässigt som socialt och att detta sker bäst i grupp. Skolan deltar i arbetet inkluderande beteendestöd i skolan (IBIS) - ett samarbetsarbete mellan kommunen och universitetet som syftar till en samsyn i relationsarbetet med elever och personal.

Här kan du läsa mer om Malmaskolan (https://malmaskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Du kommer att arbeta med våra nyanlända elever i årskurs 4-6. Du kommer få vara med att påverka utvecklingen av och planera undervisningen, utarbeta, strukturera och utvärdera olika arbetssätt och hitta vad som funkar eller vad vi måste bli bättre på för att vi ska möta elevernas mycket individuella behov.

Utöver den pedagogiska delen med planering, undervisning och uppföljning så är mentorskap för dessa elever en del av tjänsten. Kontinuerlig kontakt med vårdnadshavare, kartläggningar av elever, inskrivningssamtal och uppföljningsmöten är viktiga delar i arbetet och sker ofta i samarbete med andra aktörer som finns både i och utanför skolan. Målet är att eleverna ska få en god grund att kunna stå på för att fullt ut kunna delta i skolans ordinarie undervisning.

Du kommer att samverka med andra på skolan såsom elever, vårdnadshavare, arbetslaget, skolans elevhälsoteam samt skolledning. I mötet med eleverna kommer du att behöva hitta kreativa lösningar för att möta deras behov.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i svenska och svenska som andra språk i årskurs 4-6. Att du har erfarenhet av arbete med andraspråksinlärning och språkutvecklande arbetssätt är en förutsättning för arbetet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som lärare. Arbetet kräver att du uttrycker dig obehindrat i det svenska språket både i tal och skrift samt att du är väl förtrogen med LGR11.

Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar samt har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jan Hagman, rektor, 018-727 64 77
Henrik Ericson, biträdande rektor, 018-727 53 53

Facklig företrädare:
Lärarförbundet centralt, 018-727 24 50
Lärarnas Riksförbund, Helena Dübeck, 076-798 30 65

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Lärare i förberedelseklass på mellanstadiet

Ansök nu

Dela detta jobb