pedagogjobb.se

Lärare i engelska, svenska och svenska som andraspråk till Bäckaskolan 7-9

Företag Gnosjö kommun
Ort
Utgår

2019-11-17

Ansök nu

Lärare i engelska, svenska och svenska som andraspråk till Bäckaskolan 7-9

Arbetsplatsen

Välkommen att söka jobb i Gnosjö kommun, en spännande arbetsplats där det finns stora möjligheter för dig att utvecklas i din karriär. Gnosjö kommun är den största arbetsgivaren i kommunen med ca 900 anställda. Våra värdeord är mångfald, närhet, samhörighet, delaktighet och samverkan - livskvalitet för alla. Som personalförmåner erbjuder vi friskvårdsbidrag till alla våra anställda. Vi arbetar aktivt med vårt mål att ha en god arbetsmiljö där medarbetarnas kompetens och initiativ tas tillvara.

Gnosjö kommun ligger i Jönköpings län där Gislaved, Värnamo och Vaggeryd är närmaste kommungrannar. Vi bildar tillsammans det så kallade GGVV-området och här finns en expansiv småföretagaranda som är unik i Sverige, och där vi som kommuner samverkar inom flera olika verksamhetsområden. Den speciella Gnosjöandan lever i allra högsta grad genom människors företagsamhet, finurlighet, samarbetsvilja och lösningsorienterade förhållningssätt.

Bäckaskolan är en F-9-skola som ligger i centralorten Gnosjö. I årskurs7-9 finns ca 260 elever från Gnosjö, Nissafors och Åsenhöga med omnejd.

I årskurs 7-9 är vi ett fyrtiotal medarbetare som arbetar för varandra och för våra elever med undervisning, med elevhälsa, servering eller med städ och vaktmästeri.

Vi arbetar i nära samarbete mellan olika professioner och med pedagoger på kommunens andra skolor i linje med vad vi kallar helhetsidén, där vi har en helhetssyn om elevernas utveckling och måluppfyllelse från förskolan till årskurs nio och i gymnasieskolan.

Som lärare har du stor möjlighet att utforma ditt arbete efter eget tänkande och kunnande samt i samarbete med kollegor inom arbetslagen. I arbetslagen drivs vårt kvalitets- och utvecklingsarbete och det finns ett stort utbyte mellan pedagoger och med andra professioner inom verksamheten.
En stark och viktig resurs i vår verksamhet är elevhälsoteamet bestående av kurator, rektor, skolsköterska, specialpedagog och studie- och yrkesvägledare. Detta är en del i vår strävan att ge samtliga elever den grund som behövs för gymnasiet och de utmaningar som väntar bortom årskurs nio.

Läs mer >>
 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med undervisning i engelska, svenska och svenska som andraspråk i årskurs 7-9. I arbetet ingår också den dagliga administrationen och kontakt med elever, vårdnadshavare och elevvårdspersonal.

Vi söker dig som har eleven i fokus, kollegiet som kompetensresurs och både vill utveckla den pedagogiska professionen i linje med det individuella uppdraget och samtidigt delta i en kollegial utvecklingsprocess.

Du är väl förankrad i den pedagogiska forskningen och besitter förmågan att kommunicera denna likväl som metoder till elever och vårdnadshavare. Du har en välkomnande praktik där samverkan med olika personer och professioner är ett givet inslag i din lärargärning.


Kvalifikationer

Krav på arbetlivserfarenhet: Ingen erfarenhet krävs. Vi ställer inga krav på att du har tidigare erfarenhet av arbete som lärare men ser självklart gärna sökande med erfarenhet av pedagogiskt arbete och/eller arbete med barn och unga. Vi lägger stor vikt vid social kompetens och förmåga till samverkan med kollegor och övrig personal.. Vi ser att du har examen och/eller legitimation för undervisning i engelska, svenska och/eller svenska som andraspråk i årskurs 7-9.
Du har en väl utvecklad verbal och skriftlig förmåga och använder svenskan som ett redskap i arbetet.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde 2020-01-07 eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1


Andra uppgifter

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att nödvändiga politiska beslut fattas.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gnosjö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gnosjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-11-17
Arbetsgivarens referensnummer: A911852

Ansök här i samarbete med OffentligaJobb


Upplysningar

Karin Hedström
Rektor
0370 - 33 11 16

Thomas Carlsson
Lärarförbundet
0370 - 33 11 27

Carita Johansson
Lärarnas Riksförbund
0370-33 11 67

Dela detta jobb

Lärare i engelska, svenska och svenska som andraspråk till Bäckaskolan 7-9

Gnosjö kommun