pedagogjobb.se

Lärare i engelska & svenska åk 4-6, Östbergaskolan

Ansök nu

Lärare i engelska & svenska åk 4-6, Östbergaskolan

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

 • Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
 • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
 • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
 • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med att fortsätta den positiva utvecklingen av Östbergaskolan? I så fall ska söka till oss! Östbergaskolan är en F-6-skola med ca 210 elever. Skolan växer och ska vara ett självklart val för elever i området och vi söker dig som vill vara med på denna resa. Vi drivs av höga förväntningar på elever, personal och vårdnadshavare, vilket är en framgångsfaktor för goda resultat. Skolan befinner sig i ett starkt utvecklingsskede där mycket händer såväl pedagogiskt som rörelse, aktiva raster, lokaler, inventarier och utemiljö. Fysisk rörelse och hälsa genomsyrar vår verksamhet som går hand i hand med vårt kök där vi tillagar högkvalitativ mat från grunden. Vi arbetar också aktivt med iPads och andra IT-verktyg som en naturlig del i undervisningen.

Skolan är lugnt och trivsamt belägen på Östbergahöjden, strax söder om Årsta, med fräscha och ändamålsenliga lokaler och nära till natur och parkområden. På Östbergaskolan får alla barn sin rätt till en bra utbildning tillgodosedd oavsett bakgrund. Välkommen till en liten skola med stora möjligheter! Läs mer på www.ostbergaskolan.stockholm.se


Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som trivs med och har vana att undervisa på mellanstadiet. Du kommer undervisa i engelska och svenska/SVA och läsgrupp i åk 4–6, där svenskundervisningen sker i tvålärarsystem. I tjänsten ingår delat mentorskap i åk 5. Du är en kreativ, flexibel och engagerad lärare som vill utveckla undervisningen och arbetar för att varje elev ska nå så långt som möjligt i sin kunskaps- och personliga utveckling. Du är mån om att skapa en trygg lärmiljö grundad på ömsesidig respekt. I ditt uppdrag ingår bland annat att planera, genomföra, utvärdera och ansvara för det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen; både enskilt och tillsammans med dina kollegor. Då vi är en liten skola är samarbete med kollegor en nyckelfaktor och ett naturligt inslag.

Vår skola arbetar aktivt med språkutvecklande arbetssätt, god lärmiljö samt det kollegiala lärandet och vi har ett inkluderande arbetssätt där vi möter varje elevs individuella förutsättningar och behov.

Skolan och Stockholms Stad är i ett expansivt skede vad gäller digitalisering och vi vill att du med dina kunskaper inom IKT är med i denna spännande utveckling.


Kvalifikationer

På vår skola ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. Därför vill vi att du:

 • Är legitimerad grundskollärare i åk 1-6 med behörighet i engelska samt svenska/SVA
 • Är tydlig, organiserad och resultatinriktad.
 • Har höga förväntningar på eleverna och på deras förmåga att utvecklas.
 • Är utvecklingsbenägen och vill växa i din profession.
 • Stimulerar elevernas nyfikenhet och lust till lärande.
 • Är lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov. Trivs med ett ämnesövergripande samarbete.
 • Meriterande är stort intresse för IKT i undervisningen.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden.
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Dela detta jobb

Lärare i engelska & svenska åk 4-6, Östbergaskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen