pedagogjobb.se

Lärare hem- och konsumentkunskap åk 4-9

Barn- och skolförvaltningen

 

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

 

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

 

Om oss

Järnåkraskolan är en centralt belägen kommunal grundskola för årskurs 4–9, med cirka 550 elever. De lägre årskurserna är tvåparallelliga och i årskurserna 7-9 är skolan fyrparallelig. Där finns även klasser med handbollsprofil.

Vi är cirka 45 medarbetare som arbetar tillsammans och nära eleverna för att skapa tillgängliga och trygga lärmiljöer. Vi är måna om att skapa goda relationer med varandra och med våra elever. I vårt utvecklingsarbete fokuserar vi på tillgängliga lärmiljöer och ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt.

På Järnåkraskolan skapas förutsättningar för samarbete och gemenskap. Det gynnar våra elevers utveckling. Tydliga mål, höga förväntningar och ett engagemang för att alla elever ska lyckas är grunden för Järnåkraskolans goda resultat.

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår att bedriva undervisning i hem- och konsumentkunskap för elever i åk 4-9, in tjänsten ingår också elevens val samt att du kommer ha klassföreståndarskap i en åk 8 (delat med en kollega) samt andra till en lärartjänst hörande uppgifter. Tjänsten innebär att du planerar, genomför och utvärderar undervisningen i linje med läroplanens intentioner. Du planerar verksamheten på ett målorienterat sätt och följer upp, bedömer och dokumenterar elevernas kunskapsutveckling. Vi förutsätter att du ser eleverna i ett helhetsperspektiv och att du har ett positivt förhållningssätt gentemot elever, föräldrar och kollegor. Din positiva grundsyn på elevers olika förmågor gör att du är lyhörd för och intresserad av deras tankar och intressen och använder detta som utgångspunkt i undervisningen. En viktig del i arbetet är också att uppmärksamma utvecklingsbehov och vara drivande i utvecklingen mot våra gemensamma mål.

 

Vi söker dig som

Vi söker dig som har lärarexamen och är ämnesbehörig inom hem- och konsumentkunskap. Vi ser erfarenhet av yrket som meriterande.

För oss är det viktigt att du:
- kan bygga goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.
- kan skapa goda lärmiljöer som möter elevers och gruppers olika behov.
- är en tydlig och strukturerad ledare i klassrummet.
- kan använda dator och andra tekniska hjälpmedel i ditt dagliga arbete och i undervisningen.
- har god förmåga att dokumentera elevernas lärande.

Vi tillämpar löpande urvalsarbete samt intervjuer, välkommen med din ansökan redan idag!

 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Lön: Fast lön.

Tillträde: 2021-01-07

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-11-01

Referensnummer

2020/888

Kontaktperson(er)

 

Christina Gustafsson, 046-359 7202

Dela detta jobb

logga
Lärare hem- och konsumentkunskap åk 4-9

Lunds kommun - Barn- och skolförvaltningen