pedagogjobb.se

Logo

Lärare fritidshem/fritidsdpedagog Hölöskolan

Ansök nu

Lärare fritidshem/fritidsdpedagog Hölöskolan

En dag på jobbet
Vi söker en medarbetare till vårt fritidshem där du kommer att arbeta med barn i förskoleklass till och med årskurs 6. Du kommer att vara delaktig i elevernas hela skoldag med ett huvuduppdrag i fritidshemsverksamheten. Du kommer att ha uppdrag i samverkan med pedagogerna i den obligatoriska skolverksamheten, rastverksamheten och fritidsverksamheten. Under skoltid kommer dina arbetsuppgifter förutom rastverksamhet vara att delta i undervisningen, genom egna ämnesområden eller som ett pedagogiskt stöd för elever. Du kommer att tillhöra och ansvara för fritidshemmets arbetslag. I ditt arbete ingår ett tätt samarbete med arbetslaget på fritids, men även med personalen på övriga skolan. Du kommer att ansvara för planering, genomförande, utvärdering och utveckling av verksamheten för elever i fritidshemmet tillsammans med dina kollegor.  
Dina arbetsuppgifter innebär ett pedagogiskt ansvar för verksamhet på våra två fritidshemsavdelningar. Du ansvarar för att verksamheten kompletterar skolan och erbjuder barn en meningsfull fritid och stöd i utvecklingen. Som arbetslagsledare leder du arbetet och ansvarar för att verksamheten utvecklas i rätt riktning. Du kommer att arbetsleda båda avdelningarna på plats i verksamheten. 

Vem är du? 
Vi söker dig som är en behörig, skicklig och drivande grundlärare eller fritidspedagog. Erfarenhet av tidigare arbete på fritidshem är meriterande. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga, ledaregenskaper och personlig mognad. Du har ett gott ledarskap som förmedlar en tydlig struktur, trygghet, tydliga förväntningar och relationsskapande. Ett inkluderande synsätt och förmåga att se hur den enskilde elevens behov bäst ska tillgodoses är också viktigt i vår rekrytering. Du har förmåga att leda arbetet så att en trygg lärmiljö skapas, du reflekterar över din undervisning och bidrar till kollegialt lärande. Du har ett positivt och professionellt förhållningssätt mot både elever, föräldrar och kollegor.
Personliga egenskaper:
Du är positiv, lösningsinriktad, samarbetsvillig och initiativrik. Du är en engagerad och flexibel lagspelare. Du är trygg i din roll som pedagog och är en självklar ledare för både barngrupper och kollegor. Du är bra på att skapa förtroendefulla relationer och du har förmågan att skapa inkluderande sammanhang där alla elever deltar. Du är ansvarstagande och bra på att skapa rutin och struktur.

Vi erbjuder dig 
Det finns många fördelar med att jobb i Södertälje kommun. Vi erbjuder dig till exempel friskvårdsbidrag. Du har förmåner i form av möjlighet till fortbildning, att delta i konstförening med utlottning och mycket mer. Inom grundskolan har vi ett strukturerat och väl fungerande kompetensutvecklingsarbete. Kompetensutvecklingsdagarna är ämnesspecifika

Välkommen till oss!  
Hölöskolan är en kommunal skola som ligger vackert med naturen runt knuten i ett mycket lugnt, lantligt område i Södertäljekommun. Vi är en tvåparallellig F–9-skola och här arbetar cirka 60 person med våra 430elever. Vi har ett tillagningskök som lagar god och näringsrik mat till eleverna varje dag. Ca 80% av maten är närodlad eller ekologisk. Det finns ett kommunalt bibliotek på skolan som är öppet för eleverna på förmiddagarna och allmänheten på eftermiddagarna. I anslutning till skolan finns även idrottsanläggningar, fotbollsplaner, utegym och motionsspår. På Hölöskolan arbetar vi för att alla elever, oavsett bakgrund eller förutsättningar, ska nå målen i alla ämnen genom en tillgänglig lärmiljö som är präglad av ett salutogent förhållningsätt där tydligheten i det gemensamma arbetet skapar trygghet som i sin tur skapar trivsel.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Lärare fritidshem/fritidsdpedagog Hölöskolan

Södertälje kommun – Utbildningskontoret