pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Lärare engelska och so åk 4-6 till Matteusskolan

Ort
Utgår

2022-05-29

Ansök nu

Lärare engelska och so åk 4-6 till Matteusskolan

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I Stockholms innerstad ligger Matteusskolan som är en anrik F-9-skola med grundsärskola. Vårt uppdrag är att förbereda och träna eleverna till att bli aktiva framtida samhällsmedborgare. Vi tar sikte på framtiden genom att lägga grunden via läroplanernas uppdrag och ämnesspecifika förmågor. Vi tar hänsyn till och utvecklas mot Stockholm stads vision om ett Stockholm för alla samtidigt som vi siktar än längre och högre genom vår egen vision om ”Vingar som bär för framtiden”.

Matteusskolans vision ”Vingar som bär för framtiden” innebär att vi ska vara en skola som ligger i framkant med ett tänk och arbete kring förmågor som vi bedömer är viktiga för elevernas framtid. Vår uppgift är att låta eleverna träna på och utveckla dessa förmågor under sin studietid hos oss. Vi arbetar mot uppdraget genom att våga pröva och genom att systematiskt utvärdera och lära av varandra. Vi värdesätter det kollegiala lärandet och lägger mycket tid på nätverk, omvärldsbevakning och tid för gemensamt arbete. I varje möte med eleverna har vi höga förväntningar, skapar förtroendefulla relationer, stärker elevernas självkänsla och låter varje individ utvecklas för att få vara sig själva.

Vår slogan, ”Kunskap är makt” är hämtat från inskriptionen över skolans huvudentré. För oss symboliserar ”Kunskap är makt” individens möjlighet att styra över sitt eget liv. Under sin studietid hos oss på Matteusskolan får eleven träna på och utveckla kunskaper och förmågor som ge dem makt över sitt eget liv.

Vi söker nu en engagerad lärare i engelska och SO till vårt mellanstadium. Tjänsten är en tillsvidareanställningar på heltid. Det är meriterande om du har behörighet i flera ämnen. Vi söker dig som är lösningsinriktad och positiv och som har eleven i fokus. Du bör vara en tydlig ledare i klassrummet med god förmåga att skapa bra relationer med eleverna. I rollen som lärare på Matteusskolan är det din uppgift att motivera och ge varje elev möjlighet att utvecklas för att nå sin fulla potential.

Det nära samarbetet som finns mellan klasserna och lärarna på skolan gör att vi söker dig som vill och trivs med att samarbeta med andra. När det gäller utvecklingen av ämnesundervisningen kommer du samarbeta med flera andra lärare i engelska och SO i mellanstadiet. I tjänsten ingår mentorskap för elever i årskurs 5 och runt eleverna i årskursen finns det flera andra ämneslärare att samarbeta med och tillsammans bildar ni ett årskursarbetslag.

Vi söker dig som:

  • har fått din lärarlegitimation och som är behörig att undervisa i engelska och SO i mellanstadiet.
  • visar goda ledaregenskaper och har en god förmåga att kommunicera och att skapa positiva relationer med elever och föräldrar och därigenom skapa trygghet och ordning i klasserna.
  • har höga och positiva förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
  • brinner för pedagogisk utveckling tillsammans med dina kollegor samt är kreativ och öppen för nya idéer och synpunkter.

Fackombud är:

Madeleine Floxgård (Lärarförbundet) madeleine.floxgard@edu.stockholm.se

Maria Bergström (Lärarförbundet) maria.a.bergstrom@edu.stockholm.se

Suzanne Sundbom (Lärarnas riksförbund) suzanne.sundbom@edu.stockholm.se

Anders Bromarf (Lärarnas riksförbund): anders.bromarf@edu.stockholm.se

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform      Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning      Heltid
Tillträde      220810
Antal lediga befattningar      1
Sysselsättningsgrad      100%
Ort      Stockholm
Län      Stockholms län
Land      Sverige
Referensnummer      2022/3343
Kontakt
  • Katja Felvin, 0850844156
Publicerat      2022-05-10
Sista ansökningsdag      2022-05-29
Legitimationskrav      Lärare
Utbildningskrav      Högskola/universitet

Dela detta jobb

Lärare engelska och so åk 4-6 till Matteusskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen